Masarykova-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Floro 16. septembra 2019

Dobrý deň.Ďalšia špecialita Prešova zelená šípka pre odbočenie vpravo bez odbočovacieho pruhu.Bol som viackrát svedkom,že auto odbočovacie vpravo od Kuzmanyho ulice sa tlačilo okolo aut stojacich pre priamy smer cez chodník pre cyklistov a odbočilo vpravo smerom do centra.Ohrozovalo tým prípadných cyklistov.Preto žiadam o odstránenie zelenej šípky pre odbočenie vpravo,keď chýba odbočovací pruh.Ďakujem.

16. september 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
01. október 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/78346 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Projektovú dokumentáciu na zriadenie svetelných signalizačných zariadení (ďalej SSZ) na križovatkách spracováva odborne spôsobilá osoba pre projektovanie takejto dokumentácie na základe sčítania dopravy na jednotlivých ramenách križovatky podľa slovenských technických noriem, najmä „STN 736021 Svetelné zariadenia. Umiestnenie a použitie návestidiel“ a „STN EN 12368 Zariadenia na riadenie cestnej dopravy. Návestidlá“ Tieto normy presne definujú za akých podmienok môže byť typ trojfarebnej sústavy SSZ a signál doplnkovej zelenej šípky použitý. Vzhľadom na nižšiu intenzitu dopravy na ramene križovatky na ulici Kuzmányho smerom na Masarykovu v čase projektovania tejto križovatky nebolo potrebné budovať samostatný odbočovací pruh vpravo a ponechal sa združený pruh pre smer rovno a vpravo. Vodiči motorových vozidiel musia dodržiavať pravidlá cestnej premávky obsiahnuté v zákone o cestnej premávke.

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania