Sibírska-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Požiadavka: Parkovisko/svah na Sibírskej- vnútroblok Zrejme na odbor územneho rozvoja, architektúry a výstavby (bývalé investičné oddelenie)  Prikladám  Moja otázka ako sa  s projektantom riešil svahovitý terén, keď pri sebemenšom daždi je pôda vodou odnášaná a konči na ploche parkoviska, ktorá nie je v rovine, ale je mierne šikmá, tým pádom voda s nánosom hliny sa dostáva k obrubníkom parkoviska a následne , to tam všetko zaschne, praší sa tam. Chýba kanál. Parkovisko ma necelý rok. Požadujem riešenie  

24. september 2019

Martin Eštočák

Takto tam teraz vyzerá.
25. september 2019

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Na foto je zaujímave ešte aj to, že samotné mesto vo svojich investičných projektoch nedodržiava územný plán. Pri jednoradovom parkovaní má byť jeden strom na 2 parkovacie miesta a pri dvojradovom jeden strom na 4 miesta. Smutné no, lebo všetci sa dnes iba rečami oháňujú zeleňou.
27. september 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
04. november 2019

Odpoveď samosprávy

Po výstavbe parkoviska a terénnych úpravách svah ešte nie je dostatočne spevnený vegetáciou a vysadenými stromami. Parkovisko oproti BD na ul. Sibírskej 34-38 bolo realizované na základe odsúhlasenej projektovej dokumentácie z polovegetačných tvárnic, aby boli dodržané vodozádržné opatrenia plochy a je oddrenážované do vsakovacích jám. Kanál parkoviska sa nedá napojiť na jestvujúcu kanalizáciu a pred realizáciou stekajúca voda zo svahu stála pred bytovým domom vo vnútrobloku. Po zrealizovaní parkoviska vsakuje do terénu, čo nespôsobuje vytváranie mlák.
Ďakujeme Vám za Váš podnet, vážime si Vašu snahu o zlepšenie prostredia v našom meste.

Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby - referát investičnej výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania