Grešova-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Michal 28. októbra 2019

Parkovanie malina. Však som ZVJS.

28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
04. november 2019

Johnny Kostelanský

Dobrý deň, parkujú tam robotníci, ktorí prerábaju väznicu. Nie príslušníci. A majú to povolené. Po ukončení prác tam vznikne niekoľko parkovacích miest.
05. november 2019

Michal

Áno to vážne. Sú to robotníci?????? Ak vznikne tam parkovisko ja tiež tam budem môcť parkovať???? Parkovisko pre slovom päť - písmenom 5 kusov parkovacích miest. Do brány budu chodiť asi dronom????
Toto je odpoveď od... Zbytočne písať od koho. Podľa odpovedí je to jasné.
Čau Michal
05. november 2019

Johnny Kostelanský

Áno pane, su to robotníci. A parkovisko tam vznikne pre zamestnancov a príslušnikov zvjs.
11. november 2019

Odpoveď samosprávy

Hliadky Mestskej polície v Prešove vykonávajú pravidelné kontroly dodržiavania dopravnej disciplíny na území mesta, medzi ktoré patrí aj parkovanie na zeleni. Podľa § 25 odst. 1 písm. s) zákona č.8/2009 o cestnej premávke vodič nesmie zastaviť a stáť na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou. Toto pravidlo je podľa výkladu Odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru v Bratislave, ktoré nám bolo zaslané, možné uplatniť aj na súkromných pozemkoch, ak tam parkujú vozidlá bez súhlasu majiteľa.
Vzhľadom k tomu, že v tomto prípade sa jedná o parkovanie vozidiel na zeleni na pozemku štátu a ktorej správcom je Ústav na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody, bol im tento podnet postúpený priamo vybavenie.

Mestská polícia

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.