Tarasa Ševčenka-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
NebudemLabutKedNebuduUradnici 28. októbra 2019

Chcel by som sa opýtať prečo mesto nespojilo investičnú akciu vodárenskej spoločnosti s celkovou rekonštrukciou ulice Tarasa Ševčenka vrátane chodníkov? Z foto vidieť, že VVS asfaltuje na mnohých miestach aj viac ako 50% šírky ulice. Mesto sa mohlo s VVS dohodnúť a vyasfaltovať celú šírku a VVS by 50% asfaltovania mestu preplatila. Mesto premrhalo šancu prerobiť ulicu s takou zľavou ako nikdy. Pani primátorka berie z VVS tantiémy 7 tis. eur ročne, tak by mohla brať odtiaľ aj info o plánovaných akciách... VVS takéto akcie plánuje roky dopredu a mesto sa mohlo na to pripraviť projekčne aj finančne, len to si vyžaduje manažérske schopnosti vedenia mesta. Na foto vidieť obrovské mláky, takže rovnaký stav ako bol pred asfaltovaním VVS-kou. Mali sa doplniť zberače na vodu, ktorých tam je málo.

28. október 2019

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Mali sa doplniť zberače na vodu, ktorých je na tejto rovinatej ulici málo a malo sa vylepšiť spádovanie, mali sa vymeniť obrubníky a chodníky samotné by sa mohli hoci aj neskôr spraviť. Chodníky na tejto ulici sú jedny z najhorších v celom mesto (tromfnú asi aj Jarkovú ulicu), a to blízko centra. Dokonca nedávno v jednom z mestských magazínov bolo info, že jednu stranu chodníka sa mesto chystá prerobiť... doteraz sa nestalo a keď sú na to už peniaze, malo sa to jednoznačne spojiť s touto akciou VVS-ky. Mohla vzniknúť jedna krásna ulica (kompletná výmena asfaltu, obrubníky a chodníky) s parádnou zľavou pre mesto. Namiesto toho ulica zostane naďalej v katastrofálnom stave ako vidieť na foto a za dažďa sa tam chodci ani nemôžu pohybovať. Škoda, že vedenie na radnici nerozmýšľa.
28. október 2019

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Už len dodám, že vyasfaltovanie cesty takto do roviny s chodníkom je dokonca v rozpore s predpismi a normou STN 73 6110 - Projektovanie miestnych komunikácií. Chodník musí byť kvôli bezpečnosti chodcov vyvýšený.
29. október 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
04. december 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a v zmysle §44 písm. c/ zákona č. 56/2002 Z.z. o cestnej doprave v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/81093 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Mesto Prešov si uvedomuje, že spojenie spoločnej akcie s VVS - položenie celistvého asfaltového krytu, by prinieslo pre obyvateľov dotknutej ulice, ale aj mesta odstránenie mnohých problémov. Avšak nepriaznivý vývoj financií znemožnil zrealizovanie tejto akcie v požadovanom rozsahu, čo nás mrzí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania