Padlých hrdinov-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Martin 28. januára 2020

Dobry den,

Pri zjazde, alebo vyjazde z/na ulicu Zlatobansku je problem s autom, niekedy aj viacerymi, ktore parkuje na trave pri potoku. Dotycny ma rodinny dom s dvorom a moze parkovat vo dvore, ale parkuje na ulici blizko krizovatky. Problem je, ze ak idu 2 auta zo Zlatobanskej na Padlych hrdinov a oproti vychadza dalsie auto, tak 1. auto musi zastavit, ale druhe auto uz je v krizovatke, kedze cez dom nie je vidno, ze oproti ide auto. Tym zablokuje celu krizovatku a v pripade zlych podmienok auto, ktore ide zvrchu (od Zl.Bane) a ktore ma prednost ma pred sebou auto, ktore sa nema kde pohnut a moze do neho narazit.

Neviem, ci je to len lenivostou, alebo aroganciou dotycneho, ale parkovat by mal vo dvore, alebo na parkovisku, nie na verejnom priestranstve.

Dakujem

16. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci mestskej polície vykonali v čase od 28.01.2020 do 17.02.2020 v denných aj nočných hodinách v uvedenej lokalite celkom 23 kontrol, kde však nebolo zistené porušenie Zákona NR SR č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke.
Na základe uvedeného podnetu budú príslušníci mestskej polície vykonávať aj naďalej kontroly ohľadom parkovania motorových vozidiel v uvedenej lokalite a protiprávne konania budú riešiť v zmysle platných právnych predpisov. V prípade, že bude svedkom protiprávneho konania akým je aj parkovanie na verejnej zeleni a v križovatke je potrebné takúto vec ihneď oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle mestskej polície 159.

Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania