Jurkovičova-krík-suchý

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Bibiána 16. februára 2020

Prosím o celkové odstránenie živého plota pred bytovým vchodom na ulici Jurkovičova 1, ktorý bol vysadený za účelom skrášlenia okolia vchodu.
Počas ostatných rokov narástol a nie je oňho pravidelne postarané, čoho následok je opačná funkcia než okrasná.
Počas letných dní slúži ako dobré miesto pre komárov, myši a potkany. Nehovoriac o mieste vhodnom pre bezdomovcov, či iných občanov, využívajúcich tento priestor nevhodne. (napr. na úschovu nábytku, odpadu či iných vecí).
Nebolo by čudné, ak by sa v jednu večernú hodinu , v týchto neprehľadných kríkoch ukrýval niekto so zámerom napadnúť obyvateľa tejto bytovky, či ho okradnúť.
Touto cestou žiadam o vyrúbanie celého okrasného plota a uvedenie do stavu,ako to má bytový vchod na ulici Jurkovičova 2.
Obyvatelia bytovky by sa určite cítili

18. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Stav bol preverený v teréne. Stav živého plota bol odborne posúdený v teréne. Drevina tavoľník prostredný (Spiraea media) je v dobrom zdravotnom stave, nebol zistený zhoršený zdravotný stav dreviny. V zmysle § 47 zákona NR SR č. 543/2002 o ochrane prírody a krajiny nespĺňa podmienky výrubu.
Zároveň odborne orezanie živého plotu na ul. Jurkovičová 1 je zaradené do harmonogramu prác pravidelnej údržby pre dodávateľskú spoločnosť.

Z vyšších uvedených dôvodov správca verejnej zelene nebude žiadať predmetnú drevinu o výrub.

Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania