Svätoplukova-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

znacne zanedbane detske ihrisko, voda ktora na nom stoji a poslodzuje konstrukciu neodteka

08. marec 2020

skat

Príde z mesta výhovorka, že to zadajú externej firme, ktorá to má na starosti.... Žiadal som to 2x, za dva roky nič.... Poškodené vybavenie, osvetlenie rozbité, vyplnené kameňmi.... Ale nálepka, že je to pod kamerami tam je veľká
10. marec 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Tu sa pozrite ako dopadol moj podobny podnet... https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/80881/botanicka-detske-ihrisko-potrebna-udrzba Mestsky urad mi pripomina krachujucu firmu
28. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
30. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

V meste Prešov bola v mesiaci marec zrealizovaná prevádzková kontrola všetkých detských ihrísk, t. j. aj na predmetnom ihrisku.

Od 1. januára 2020 nadobudol účinnosť nový zákon č. 371/2019 Z. z. o základných požiadavkách na bezpečnosť detského ihriska a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 371/2019 Z. z.“), ktorý pre vlastníkov, prevádzkovateľov verejných ihrísk po celom Slovensku, a teda aj pre mesto Prešov ustanovil nové povinnosti.
Za neskontrolované ihriská a za nedodržanie základných povinností vlastníka ihriska môžu dostať majitelia aj niekoľkotisícovú pokutu.
Podľa § 17 ods. 1 zákona č. 371/2019 Z. z. „Vlastník detského ihriska uvedeného do prevádzky do 31. decembra 2019 je povinný zabezpečiť splnenie požiadaviek na bezpečnosť detského ihriska podľa tohto zákona a vykonať alebo zabezpečiť splnenie požiadaviek na bezpečnosť detského ihriska podľa tohto zákona a vykonanie prvej pravidelnej kontroly detského ihriska podľa § 9 najneskôr do 31. decembra 2021.
V súčasnosti prebieha kontrola všetkých detských ihrísk, ktorou zisťujeme nedostatky podľa novej platnej úpravy, ktorou sa má zabezpečiť vyššia bezpečnosť a mesto Prešov bude musieť zrealizovať ich odstránenie tak, aby boli v potrebnom rozsahu a čase .

Po vykonaní kontroly mesto prijme opatrenia za účelom naplnenia povinností podľa novej právnej úpravy vzhľadom na nevyhnutný rozsah v závislosti od finančných prostriedkov, ktoré má mesto k dispozíciu.
V danom prípade po vyhodnotení zistení získaných z výkonu kontroly, je preto prvoradé v najbližšom období zabezpečiť splnenie zákonných povinností a až následne ďalšie potreby vyplývajúce z požiadaviek občanov.

Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania