Požiarnická-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Zachytil som príjemné prekvapenie na Slovenskej ulici, že konečne po rokoch sú dosadené stromy. Vyzerá to super. Veľmi pekne ďakujem za to v mene obyvateľov mesta. Chcel by som sa opýtať... na Požiarnickej ulici je rovnaká situácia (prázdne štvorce, stromy nikde). Nemohli byt tam byť dosadené taktiež? Viem, že je taký zvyk odvolávať sa na nejaký komplexný projekt rekonštrukcie tejto ulice z roku Xyz, ale vieme dobre, že na tej ulici to nie je reálne, peňazí niet, ale na stromy mesto má peniaze na účelovo viazanom účte, tak to treba využiť aj na túto ulicu. Vieme ako dlho to trvá s Jarkovou ulicou a Požiarnická sa ani toľko nedočká komplexnej rekonštrukcie.

22. marec 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Bol som sa nedávno prejsť po Lipovej ulici v časti pri milkagre a je to tam nádhera aké sú tie mladé stromy už pekné rozrastené, a to je taká zašitá ulica a Požiarnicka naopak každému na očiach a je zanedbaná.
27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
19. máj 2020

Odpoveď samosprávy

V zmysle platného Územného plánu mesta Prešov, výkresu Cyklistická doprava, je v dopravnom priestore Požiarnickej ulice, ako verejnoprospešná stavba, navrhovaná cyklistická trasa spájajúca centrum mesta s hlavnou cyklistickou trasou pozdĺž vodného toku Torysa.
Z dôvodu preferencie cyklistickej dopravy a vytvorenia priestorových podmienok pre bezkolízne umiestnenie cyklistického chodníka, mesto k výsadbe stromov pristúpi až po spracovaní predmetnej dokumentácie. Do tej doby výsadbu stromov nepovažujeme za účelne a efektívne vynaloženie finančných prostriedkov.
Ďakujeme Vám za Váš podnet, vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby MsÚ
02. september 2020

Marek

Požiarnická-strom-chýbajúci

Na Požiarnickej ulici v blízkosti žel. stanice je na chodníku 12 miest, na ktorých boli kedysi stromy. Otvory sú hlboké 10-15cm ohraničené obrubníkmi, a sú mimoriadne nebezpečné pre cyklistov a deti na odrážadlách. Uvedený chodník je veľmi často využívaný cyklistami, pretože cyklochodník na danej ulici nieje, doprava na úzkej ceste je frekventovaná a chodník na druhej strane je v dezolátnom stave. Stromy by vytvorili vizuálnu bariéru, pomohli znížiť teplotu v lete a zlepšili kvalitu vzduchu.
12. marec 2022

Janosik

A takto to dnes vyzerá tam bez zmeny
12. marec 2022

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Ano je hanba vyhovarat sa vyse 10 rokov, ze ulica sa ma prerabat, nebude sa prerabat v blizkej ani vzdialenej dobe, urad vie, tak sakra nechapem, ze tam stromy nedosadia! Krasne kosate za tie roky mohli byt. Krasna ulica mohla byt ako na Plzenskej.
01. apríl 2022

Marek Seliga

To bude 1.apríl :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania