Pod Šalgovíkom-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Dávid Jaš 08. apríla 2020

Každoročne sa opakujúci problém s neporiadkom a odpadkami v lokalite Pod Šalgovíkom. Na fotografiách je odfotený priestor plochy medzi vrchnou širokou komunikáciou ulice Pod Šalgovíkom a odbočky k ZŠ Sibírska posiatej náletovými drevinami. V týchto kríkoch, medzi stromami, v tráve atď. sa nachádzajú kvantá odpadkov. Kvantá odpadu sa nachádzajú aj v zeleni v okolí ZŠ a na krajniciach slepého zakončenia ulice Pod Šalgovíkom. Chcel by som požiadať mesto o vyčistenie tohto priestoru od odpadu a o zvýšenie monitorovania lokality mestskou políciou. Keďže sa znečistené plochy nachádzajú ďaleko od bytových domov a od nádob na odpad, zdrojom neporiadku nebude vietor, ale pravdepodobne partie ľudí, ktorí tam najmä vo večerných hodinách zvyknú odparkovať svoje vozidlá a venujú sa rôznym činnostiam...

12. apríl 2020

Martin Eštočák

Kontaktujte ma prosím na FB alebo mailom na [email protected] Vopred vďaka za akúkoľvek spätnú väzbu. S pozdravom Eštočák Martin Poslanec MsZ mesta Prešov
20. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Po preverení skutkového stavu, ide o pozemky, ktorých vlastníkom nie je mesto Prešov, ale iné subjekty a zároveň je nutné uviesť, že sa nenachádzajú v územnom obvode mesta Prešov, ale v katastrálnom území obce Ľubotice. Vzhľadom na tieto skutočnosti, mestu Prešov nevyplýva z platnej právnej úpravy povinnosť na vlastné náklady takýto nezákonne umiestnený komunálny odpad zneškodniť alebo zhodnotiť.

Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.
05. jún 2020

Dávid Jaš

Plánuje mesto Prešov ďalej vyvíjať nejaké kroky, ktoré by smerovali k zlepšeniu situácie a vyčisteniu tohto priestranstva? Napríklad aspoň iniciovanie komunikácie smerom k obci Ľubotice s podnetom na vyčistenie priestranstva, ktoré je v bezprostrednom dotyku s mestskými časťami Sekčov a Šalgovík a z hľadiska používania tiež náleží viac týmto mestským častiam než obci Ľubotice. Alebo plánujete ostať iba pri konštatovaní, že to nie je "váš neporiadok, a teda ani váš problém", čiže nech si to miestni občania riešia sami pravidelným samozberom alebo komunikáciou s o. Ľubotice?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania