Nábrežná-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Stavebník SANKUR – Real s.r.o. vytvoril čiernu skládku stavebného a iného odpadu na mestskom pozemku. Skládka je tam vyše mesiaca a ako býva u stavebníka už "dobrým" zvykom, tak sa postupne zväčšuje.

27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
18. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia v súvislosti s podnetom vykonala dňa 29.04.2020 šetrenie na mieste, kde zistila, že na mestskom pozemku sa nachádza skládka pozostávajúca zo sutiny, konárov, paliet a iného odpadu. Mestská polícia kontaktovala pôvodcu skládky, ktorý uviedol, že skládku bezodkladne odstráni. Pri následnej kontrole dňa 30.04.2020 v čase o 08.00 hod. hliadka na mieste zistila, že predmetná skládka bola odstránená a priestor bol vyčistený. Pôvodca skládky tým, že vytvoril skládku odpadu na verejnom priestranstve porušil § 48 zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov s poukazom na zákon č. 79/2015 o odpadoch, za čo bol riešený v zmysle vyššie uvedeného zákona o priestupkoch.
04. jún 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Znova kôpka, prosím preposlať. Pokuta 33 eur je zrejme stavebníkovi na smiech, prečo to rieši MsP a nie stavebný úrad v rámci ich zákona kde sú pokuty pre právnicke osoby do 150 tis. eur? Odpad je zo stavby poslednej bytovky neskolaudovanej. Ku kamarátom posielame MsP po drobné či ako?
05. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
14. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Na mestskú políciu bol opätovne postúpený podnet. Mestská polícia v súvislosti s podnetom vykonala dňa 29.04.2020 šetrenie na mieste kde zistila, že na mestskom pozemku sa nachádza skládka pozostávajúca zo sutiny, konárov, paliet a iného odpadu. Mestská polícia kontaktovala pôvodcu skládky, ktorý uviedol, že hliadka na mieste zistila, že predmetná skládka bola odstránená a priestor bol vyčistený. Pôvodca skládky tým, že vytvoril skládku odpadu na verejnom priestranstve porušil § 48 zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov s poukazom na zákon č. 79/2015 o odpadoch, za čo bol riešený v zmysle vyššie uvedeného zákona o priestupkoch napomenutím.
Dňa 05.06.2020 bol mestskej polícií tento podnet postúpený opätovne. Mestská polícia vykonala opätovne miestne šetrenie, kde zistila vytvorenie novej skládky kameňa, betónu a asfaltu na pôvodnom mieste. Mestská polícia opäť kontaktovala stavebníka ktorý bol opakovane riešený za vytvorenie skládky na verejnom priestranstve za porušenie hore uvedených zákonov. V tomto prípade už bola stavebníkovi uložená bloková pokuta, ktorú na mieste uhradil. Taktiež bol stavebníkovi uložený termín na odstránenie skládky do 13.06.2020. Skládku stavebník odstránil 15.06.2020.
V prípade, že by stavebník opäť založil skládku na verejnom priestranstve bude vec postúpená správnemu orgánu na ďalšie konanie.

Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania