Antona Prídavku-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Lucia 10. júna 2020

Uz niekolko rokov mame problem s parkovanim aut na chodniku pri bloku smerom ku kupalisku. Je to chodnik!!! A obyvatelia bytovky, majitel kupaliska a navstevnici kupaliska si z toho urobili parkovisko!!! Deti sa tam nemozu bezpecne hrat lebo vkuse prichadzaju a odchadzaju auta, napriek tomu, ze je viditelne zjavne, ze je to chodnik s nie cesta, parkovisko! Jeden nemenovany policajt povedal, ze kym tam nie je znacka, ze je to chodnik, nemoze sa s tym nic robit. To potom by kazdy jeden chodnik by mal byt oznaceny, ze je to chodnik?!? Nie je to na oko viditelne?!? Ked sme my boli deti, kludne, bezpecne sme sa tam hrali a ziadneho vodica nenapadlo parkovat na chodniku!!! Prosim robte s tym nieco, lebo chceme bezpecie pre nase deti a aj priestor na ich hranie!

09. jún 2020

Lucia

Podotykam, ze na foto je este malo aut, vacsinou ich tam je ovela viac! :-(
10. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
11. jún 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Zaslite na MsU oficialne ziadost o osadenie znacky zakaz vjazdu
24. jún 2020

skat

alebo rovno ziadost o stlpiky....znacky nefunguju
17. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia priebežne rieši daný problém už niekoľko rokov avšak doraz to bolo v súvislosti s dopravným značením "Zákaz vjazdu okrem dopravnej obsluhy". Na danom chodníku parkovali motorové vozidlá prevažne obyvateľov bytového domu, prípadne vozidlá zabezpečujúce prevádzku kúpaliska ako dopravná obsluha, kde pri parkovaní na chodníku zostal priestor 1,5 m na prechod chodcov a tak nedochádzalo k porušeniu zákona.
Prijatím novej úpravy zákona NR SR č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v súlade s ďalšími právnymi predpismi boli upravené možnosti parkovania vozidiel na chodníku. S platnosťou od 1. apríla 2020 bolo tak okrem iných, aj vodičom vozidiel v danej lokalite zamedzené parkovanie na chodníku pred kúpaliskom. Od prijatia úpravy zákona mestská polícia už aktívne začala s riešením tejto situácie, kde v spolupráci s domovníkom z bytového domu boli obyvatelia upozornení na parkovanie v okolí a na prípadné riešenie zo strany mestskej polície. Taktiež cudzí vodiči, ktorí na mieste parkovali boli zo začiatku upozorňovaní na dodržiavanie zákona. V súčasnosti mestská polícia naďalej vykonáva v tejto lokalite pravidelné kontroly niekoľkokrát do dňa a v prípade zistenia porušenia zákona rieši vodičov vozidiel v zmysle zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Mestská polícia zároveň postúpila časť podnetu na Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry, Mestského úradu v Prešove s požiadavkou o posúdenie dopravnej situácie v súvislosti so zabezpečením bezpečnosti chodcov na chodníku. Mestská polícia bude aj naďalej vykonávať kontroly v danej oblasti a v prípade zistenia porušenia hore uvedeného zákona bude riešiť priestupcov v zmysle zákona SNR č. 372/1990 zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

Mestská polícia
27. júl 2020

Lucia

Dobry den, este raz som tu nevidela hliadku. Najmä vecer, ked sa tu trenuje vodne polo, z chodnika je opät parkovisko.
25. august 2020

Stano Kaperák

Rovnaká skúsenosť, 5x som volal mestskú políciu no neuráčilo sa im vec riešiť. hanba mestskej polícii!!!
26. august 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
18. september 2020

Odpoveď samosprávy

Na mestskú políciu bol opakovane postúpený podnet č.92702 prijatý na doménu Odkaz pre starostu.
Popis podnetu: „Už niekoľko rokov máme problém s parkovaním áut na chodníku pri bloku smerom ku kúpalisku. Je to chodník !!! A obyvatelia bytovky, majiteľ kúpaliska a návštevníci kúpaliska si z toho urobili parkovisko!!! Deti sa tam nemôžu bezpečne hrať lebo v kuse prichádzajú a odchádzajú autá, napriek tomu, že je viditeľne zjavné, že je to chodník a nie cesta, parkovisko! Jeden nemenovaný policajt povedal, že kým tam nie je značka, že je to chodník, nemôže sa s tým nič robiť. To potom by každý jeden chodník by mal byť označený, že je to chodník?!? Nie je to na oko viditeľné?! Keď sme my boli deti, kľudne, bezpečne sme sa tam hrali a žiadneho vodiča nenapadlo parkovať na chodníku!!! Prosím robte s tým niečo, lebo chceme bezpečie pre naše deti a aj priestor na ich hranie!“
Mestská polícia priebežne rieši daný problém už niekoľko rokov avšak doteraz to bolo v súvislosti s dopravným značením Zákaz vjazdu okrem dopravnej obsluhy. Na danom chodníku parkovali motorové vozidlá prevažne obyvateľov bytového domu, prípadne vozidlá zabezpečujúce prevádzku kúpaliska ako dopravná obsluha, kde pri parkovaní na chodníku zostal priestor 1,5 m na prechod chodcov a tak nedochádzalo k porušeniu zákona.
Prijatím novej úpravy zákona NR SR č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v súlade s ďalšími právnymi predpismi boli upravené možnosti parkovania vozidiel na chodníku. S platnosťou od 1.apríla 2020 bolo tak okrem iných, aj vodičom vozidiel v danej lokalite zamedzené parkovanie na chodníku pred kúpaliskom. Od prijatia úpravy zákona mestská polícia už aktívne začala s riešením tejto situácie, kde v spolupráci s domovníkom z bytového domu č. 28 boli obyvatelia upozornení na parkovanie v okolí a na prípadné riešenie zo strany mestskej polície. Taktiež cudzí vodiči, ktorí na mieste parkovali boli zo začiatku upozorňovaní na dodržiavanie zákona. V súčasnosti mestská polícia naďalej vykonáva v tejto lokalite pravidelné kontroly niekoľkokrát do dňa a v prípade zistenia porušenia zákona rieši vodičov vozidiel v zmysle zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.
Mestská polícia zároveň postúpila časť podnetu na Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry, Mestského úradu v Prešove s požiadavkou o posúdenie dopravnej situácie v súvislosti so zabezpečením bezpečnosti chodcov na chodníku. Hliadky mestskej polície budú aj naďalej vykonávať kontroly v danej oblasti a v prípade zistenia porušenia hore uvedeného zákona budú priestupcovia riešení v zmysle zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

Mestská polícia v Prešove
02. december 2020

Stano Kaperák

Mesto Prešov, dočkáme sa riešenia? lebo tých nelegálne zaparkovaných aut tam nejako neubudlo!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania