Nábrežná-lavička-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Lavička pri Toryse blízko jehovistov. Frekventované miesto peších aj cyklistov, lavičku prosím doplniť. Ukradol ju azda niekto alebo kde je? Mestu v majetku nechýba? Mestaká polícia sa nezaujíma?

22. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
22. jún 2020

Ján Pavlík

Toto miesto celkovo trpí na pobyt ľudí, ktorí sú bez domova a našli svoje útočisko za garážami (situácia sa zlepšila odkedy došlo k odstráneniu voľne rastúcich krovín za garážami), keďže tam istý čas dokonca prespávala určitá skupina ľudí v stanoch. Na splnenie účelu, ktorým má byť oddychové prostredie na brehu rieky Torysa, by bolo určite potrebné osadiť kamerový systém alebo zvýšiť hlaidkovú činnosť mestskej polície (ja osobne som tu nikdy nevidel hliadkovať mestskú políciu).
22. jún 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Úplný súhlas s komentárom vyššie. Len dodám, že ak asociáli boli dôvodom pre odstránenie lavičky, tak je to príšerne smutné ako funguje toto mesto. Asociáli robia bordel aj na Trojici https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/75252/hlavna-neporiadok-a-odpadky-neporiadok-vo-verejnom-priestranstve a teraz zoberieme všetky lavičky z parku? Riešiť sa to má systémovo mestskou políciou. Prešov má vo VZN zákaz pitia alkoholu na verejnom priestranstve, takže nevidím problém. Ktovie kedy MsP toto naposledy alebo vôbec sankcionovala. Za posledné roky MsP dostala k rozpočtu takmer +1 milión eur navyše, ale výsledky žiadne. Každopádne súkromná parcela 8464/18 bola konečne po rokoch vykosená a vyprataná a stany bezdomovcov tam už nie sú. Lavičku treba obnoviť.
12. august 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov po preverení skutkového stavu chýbajúcej lavičky na nábreží rieky Torysy, v blízkosti objektu „SÁLA KRÁĽOVSTVA JEHOVOVÝCH SVEDKOV“ na Nábrežnej ulici, uvedenú záležitosť riešilo s Mestskou políciou Prešov. Podľa získaných informácií sa predmetná lavička na nábreží nenachádza už dlhodobo. Podľa fotodokumentácie mestskej polície minimálne už od roku 2015, čo mestskej polícii potvrdili aj majitelia garáží v blízkosti. Títo majitelia nemajú vedomosť o tom, kto lavičku odstránil.
Následne, po získaní uvedených informácií, odcudzenie lavičky bude postúpené na prešetrenie Obvodnému oddeleniu PZ, Prešov – sever. Doplnenie chýbajúcej lavičky bude môcť byť zrealizované až po uzavretí uvedeného prípadu.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania