Obrancov mieru-reklama-nebezpečná (na spadnutie a pod.)

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý

Podnet rozdelím na 2 časti...

1.) Rozbité sklo niekto (TSMP alebo AWK) do par dní vymenili, ale malé kúsky skla ostalo v trávniku. Prosím, aby si mesto spravilo s AWK poriadok, keď zarába so špatiacimi reklamami na mestskom pozemku, tak nech sa aspoň adekvátne stará a nie toto, že sklo si vymenia, aby reklama fungovala, ale sklo v trávniku ich netrápi.

2.) Kvôli tej ohavnej reklame tam chýba časť živého plota, ktorá by mala riešiť prašnosť od cesty. Aj tu vidíme priority toho mesta. Žiadam o vypovedanie nájomnej zmluvy na tento konkrétny city light. Nahradiť ho potrebnejším živým plotom. Aj tak je stále poškodený a špatí okolie. Tých pár eur mesačne mestu chýbať nebude.

10. júl 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Takto bežne vyzerá tento city light (foto február 2020)... poodtrhavané plechy, špinavý - logicky od cesty. Tým, že tam nie je živý plot, tak pri prejazde kamiónov za dažďa voda špliecha až chodcov na chodníku. Ozaj riešte jeho zrušenie a nahradenie živým plotom.
13. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
31. júl 2020

Odpoveď samosprávy

- k časti podnetu pod bodom 1, sme vyzvali spoločnosť euroAWK, spol. s r. o., ktorý je vlastníkom predmetného reklamného zariadenia, aby sklo odpratali a taktiež aby vykonali opatrenia do budúcna pri opravách rozbitej sklenenej výplne reklamných zariadení, resp. autobusových prístreškov, zabezpečili aj odpratanie rozbitého skla.
- k časti podnetu pod bodom 2 uvádzame, že Mesto Prešov má so spoločnosťou euroAWK, spol. s r. o. uzatvorenú Zmluvu o podmienkach výstavby prístreškov na autobusových zastávkach a recipročnom umiestnení a prevádzkovaní reklamných zariadení, stavieb pre reklamu a reklamy na mestských pozemkoch zo dňa 16.7.2014. Na základe predmetnej zmluvy spoločnosť euroAWK, spol. s r. o. sa zaviazala postaviť 108 prístreškov na autobusových zastávkach v Meste Prešov na svoje náklady, a rovnaký počet reklamných zariadení (v tomto prípade City light), ktoré sa rovnako počas celej doby trvania zmluvy udržiava. Teda pri zistení poškodenia ho spoločnosť euroAWK, spol. s r. o. opraví na svoje náklady.
Predmet zmluvy v časti reklamných zariadení je toho času nenaplnený, nakoľko požadovaný počet reklamných zariadení nie je možné na území mesta kvôli neodporúčacím stanoviskám odborných útvarov zrealizovať. Vzhľadom na záväzok mesta Prešov vyplývajúci z uzatvorenej zmluvy a vyššie uvedeného je teda nemožné predmetné reklamné zariadenie odstrániť.
Ďakujem Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravený na ich riešenie.

Odbor financií a mestského majetku MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania