Obrancov mieru-krík-neostrihaný

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Lucia Cibrikova 20. júla 2020

Mam prosbu o zostrihanie/ zrusenie tychto krikov .Je to pri Lesnom zavode na Obr. mieru a je to velmi nebezpecne , kriky brania vo vyhlade chodcom aj autam, je tam frekventovany prechod pre chodcov. dakujem

20. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
21. júl 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Ale, že vďaka týmto kríkom nie sú chodci ošpliechaní od vody keď idú za dažďa kamióny, to je vtedy fajn. Mesto to nesystémovo strihá. Veď pozrite na vašej foto - oproti na druhej strane okolo parčíka námestia mládeže ostrihané, ale pri budove Lesov nie. Presne to isté pri výjazde z Nábrežnej na Obr. mieru spravili... na ľavo ostrihali, lebo obyvateľ dal podnet, ale napravo ponechali tak. Doslova kde občan konkrétne nepožiada konkrétne nenadiktuje, aby niečo urobili, tak neurobia. Žiadny pravidelný systém práce, ale hurá systém. Prídu, spravia "A", ale tesne vedľa "B" to isté nechajú tak.
21. júl 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

A tiež som navrhoval, aby tie kríky boli presadené od cesty ku chodníku a nebol by problém aj keby ich pozabudli ostrihať, chodca na prechode pred cestou by teda stal už za kríkmi a videl by autá aj autá jeho. Odignorované.
21. júl 2020

Viera Furdikova

Ano, je to dost problem bezpecne sa dopravit na druhu stranu
21. júl 2020

Richard Drutarovský

Detto. Prepitujem, ale asi nepomôže nič iné, než zriadiť referenta na starostlivosť o kríky na ul. Obrancov. Nie je normálne, že každý rok niekoľko krát za sezónu je tento problém, hovorím o ňom na zasadnutiach zastupiteľstva, všelikde a jeden obrovský aparát nevie zorganizovať za desaťročie pravidelnú starostlivosť, aby sa chodci cítili bezpečne. Prepáčte, nechal som sa uniesť.
21. júl 2020

Richard Drutarovský

Pridupľoval som to ďalším podnetom.
02. august 2020

Peter Pavluš

Podobný a opakovaný problém v podnete Prostĕjovská-krík-neostrihaný https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/95857/prostejovska-krik-neostrihany
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Kroviny a dreviny plnia biologickú, hygienickú, mikroklimatickú funkciu (zlepšuje kvalitu ovzdušia), estetickú a izolačnú funkciu (protihluková, protiprašná a protiemisná bariéra), pôdoochrannú funkciu a ďalšie dôležité funkcie v systéme mestskej zelene.
Stav krovín bol odborne posúdený v teréne. Odborné orezanie krovín bolo zadané dodávateľskej spoločnosti a bude zrealizované v súlade s platnou legislatívou a normou STN 83 7010.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
17. október 2021

Michal

Potrebný orez kríka zakrývajúceho dopravnú značku.
26. október 2021

Michal

Prosím admina OpS posledný príspevok/podnet zo dňa 17.10. preposlať mestu a preposlanie potvrdiť. Mesto doteraz nepotvrdilo jeho prijatie.
27. október 2021

Prešov Odkazprestarostu.sk

kriky z komentara zo 17.10 nesuvisia s podnetom
29. október 2021

Michal

Súhlasím, tiež ma prekvapilo, prečo môj podnet (nezadal som diskusný príspevok) zo dňa 17.10., týkajúci sa kríkmi zakrytej dopravnej značky na cyklochodníku, sa po zverejnení ocitol pod týmto podnetom, ktorý sa týkal kríkov popri ceste.

Môže admin OpS vybrať podnet zo 17.10. z tohto diskusného reťazca, zverejniť ho ako samostatný podnet a poslať mestu? Alebo je potrebné, aby som vytvoril podnet nanovo?
02. november 2021

Prešov Odkazprestarostu.sk

Je potrebne vytvorit podnet nanovo. 17.10 ste vy komentoval tento prispevok, OPS ho nijako nezlucil

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania