Hlavná-informačná tabuľa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Infitter 29. júla 2020

Chcem sa opýtať, či mesto neplánuje znovu osadiť informačné smerové tabule, označujúce významné objekty a pamiatky v historickom centre. Pôvodné tabule boli odstránené v roku 2012 bez náhrady.

30. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Významné pamiatkové objekty na území Pamiatkovej rezervácie Prešov a na území mesta Prešov boli označené dvojjazyčnými mosadznými tabuľami s popisom ich vzniku a ich pamiatkovej hodnoty.Pri orientovaní sa medzi pamiatkovými objektmi v meste pomáha aj nová mobilná aplikácia, ktorej súčasťou je aj audiosprievodca. To znamená, že v aplikácii uvidíte Vašu presnú polohu a keď sa nachádzate pri pamiatkovom objekte, môžete si o nej prečítať informácie, pozrieť staré dobové fotografie, alebo spustiť nahraný audio výklad v slovenskom/anglickom/nemeckom jazyku. Viac informácií o tejto aplikácii nájdete na webovej stránke informačného centra: http://www.gopresov.sk/prakticke-informacie/audiosprievodca/. V orientácii v historickom centre mesta Vám pomôžu aj klasické turistické mapy a propagačné materiály, ktoré má pre návštevníkov mesta prichystané Mestské informačné centrum, Hlavná 67 v Prešove. Vzhľadom na súčasné možnosti poskytovania informácii o pamiatkových objektoch v centre mesta, Mesto Prešov neplánuje znovu osadiť informačné smerové tabule. Ďakujeme Vám za podnet.

Odbor územného rozvoj, architektúry a výstavby MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.