Košická-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Strop tečie (aj bez dažďa)

31. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
06. august 2020

Odpoveď samosprávy

Projekt „Modernizácia a rekonštrukcia prestupného uzla na Masarykovej ulici v Prešove (Predstaničný priestor)“ bol ukončený´. Predstaničný priestor je momentálne v skúšobnej prevádzke, prebieha proces kolaudačného konania. Predpokladáme, že v krátkom čase bude vydané kolaudačné rozhodnutie, následne mesto Prešov odovzdá nové objekty do správy konkrétnym subjektom.
Zatekanie vo vestibule nesúvisí s realizovanou stavbou, nakoľko zhotoviteľ v odkrytých častiach podchodu zrealizoval opatrenia (doplnil hydroizolácie) za účelom eliminácie zatekania. Aj napriek uvedenej skutočnosti zatekanie pretrváva, preto je možné konštatovať, že s vysokou pravdepodobnosťou ide o zatekanie v dôsledku zastaranej izolácie podchodu pod vozovkou, ktorá javí výrazné známky poškodenia. Vozovka nad podchodom nebola predmetom rekonštrukcie - jej rekonštrukciu nebolo možné do projektu zakomponovať z dôvodu, že rekonštrukcia ciest tohto typu nepatrila k oprávneným výdavkom projektu
Na základe uvedených skutočností mesto Prešov uzatvorilo so spoločnosťou JMP Projekty s.r.o., (vybranej na základe verejného obstarávania) Zmluvu o dielo č. 202000442 za účelom vypracovania a dodania realizačnej projektovej dokumentácie (RPD) pre stavbu: ,,Predstaničný priestor, podchod - havarijný stav" s dopracovaním pre potreby výberu zhotoviteľa stavby. Pevne veríme, že zhotoviteľ projektovej dokumentácie navrhne komplexné a efektívne riešenie, ktoré pomôže vyriešiť problém so zatekaním vo vestibule podchodu. Ďakujeme za Váš podnet.

Odbor riadenia projektov MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania