Exnárova-detské ihrisko-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Marta Kučminová 03. augusta 2020

Dobrý deň.
Už takmer 5 mesiacov sa pozeráme na zamknuté nové detské ihrisko vo vnútrobloku na Exnárovej ulici. Kedy je naplánované otvorenie? V zime? Keď bude všade tma? Staršie deti tam preskakujú plot.. a hrajú sa aj tak.
Načo sa niečo nové zrealizuje, keď to aj tak ľudia nemôžu využívať???

03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Projektová dokumentácia bola vypracovaná v r.2018, Zmluva o dielo so zhotoviteľom bola podpísaná v decembri 2019. Od 1.1.2020 platí nový zákon na Detské ihriská a každé detské ihrisko musí mať vstupnú kontrolu a prevádzkovú tabuľu. Detské ihrisko je ukončené, prebieha proces vypracovania vstupnej kontroly , zabezpečenia prevádzkovej tabule a samotného odovzdania do užívania prevádzkovateľovi. Objednávka pre zhotoviteľa je podpísaná a odoslaná. Prevádzkovateľ detského ihriska po obdŕžaní všetkých zákonných dokladov ihrisko sprístupní a uvedie do prevádzky

Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby MsÚ
07. august 2020

Odpoveď samosprávy

Detské ihrisko vo vnútrobloku na ul. Exnárovej je ako stavba ukončená a dňa 6.7.2020 bola odovzdaná do majetku mesta. Od 1. januára 2020 sa v Slovenskej republike zmenili pravidlá pre prevádzkovanie detských ihrísk. Nový zákon č. 371/2019 Z. z. o základných požiadavkách na bezpečnosť detského ihriska a o zmene a doplnení niektorých zákonov hovorí o tom, že každé detské ihrisko musí mať vstupnú kontrolu, inšpekčný certifikát a prevádzkovú tabuľu. Zmluva o dielo so zhotoviteľom bola podpísaná ešte v roku 2019 a tieto skutočnosti neobsahovala.
Zabezpečenie vstupnej kontroly a prevádzkovej tabule je v procese vybavovania . Po ich vybavení môže prevádzkovateľ detské ihrisko otvoriť.
Ďakujeme Vám za Váš podnet, vážime si Vašu snahu o zlepšenie prostredia v našom meste.

Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby MsÚ
02. október 2020

Marta Kučminová

Takmer 3 mesiace trvá mestu Prešov zabezpečenie vstupnej kontroly a prevádzkovej tabule. Gratulujem. Ihrisko postavené za týždeň, zamknuté pol roka.. A vidím to ešte na ďalší polrok. Hanba!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania