Kmeťovo stromoradie-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Peter Šima 06. augusta 2020

Dobrý deň prajem, touto cestou by som chcel upozorniť, že stromy na Kmetovom Stromoradi nie sú ošetrované, nerobia sa orezy starých konárov, čo má za následok, že samovoľne padajú a ohrozuju život. Žiadam, aby ste bezodkladne zjednali nápravu.

07. august 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dreviny na Kmeťovom stromoradí budú postupne odborne ošetrené vo vegetačnom období, t. j. 1. apríl – 30. september, v r. 2021 v súlade s platnou legislatívou a normou STN 83 7010.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
22. september 2020

Peter Šima

Dobry den prajem,
dakujem za odpoved, dreviny na Kmetovom stromoradi je potrebne osetrovat pravidelne, kazdy rok, zial v tomto, ani predchadzajucich rokoch sa tak urcite neudialo. Za 20 rokov co som byval na Stromoradi som nevidel, aby bola alej stromov osetrena (plosina s pilcikom), pridete len ked spadne konar, aj to po upozorneni. Je to velmi nezodpovedny pristup a je velkym stastim, ze sa zatial nikomu nic nestalo, len do kedy?

S pozdravom

Šima Peter
22. september 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Pan Sima, treba podat trestne oznamenie pre precin vseobecneho ohrozenia. Desiatky stromov suchych clovek najde pri kratkej prechadzke mestom. Niekolko z nich som cez portal nahlasil pocas leta a doteraz nezrezane... ignoracia. O suchych konaroch nehovoriac, tych musia byt tisice. Asi sa caka na nejake nestastie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania