Jazdecká-krík-neostrihaný

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Infitter 11. augusta 2020

Na nábreží Torysy vyrástli náletové dreviny, kvôli ktorým už ani nie je rieku vidno. Náletové dreviny sa ťahajú takmer popri celej rieke od Sídliska 3 až cez Duchnovičovo námestie.

11. august 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
11. august 2020

Lukáš Ildža

17. novembra-krík-neostrihaný

Naivne mi napadlo ist sa prejst k rieke, reku ze nacerpem zresetujem na chvilu od PC. stretol som dzunglu. je to dost ubohe. nenahlasujem neostrihany krik ale neschopnu samospravu. pracujte strategicky. vyhlaste arch. sutaz na nabrezie torysy v Presove, nech to popri nej vyzera, ze sme si ju v meste vsimli. ing. arch. Lukas Ildza
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov v mesiaci jún adresovalo žiadosť o zabezpečenie vyčistenia vodného toku Torysa, ktorého je správcom na Slovenský vodohospodársky podnik, š.p., odštepný závod Košice, správa povodia Hornádu a Bodvy.

Mesto Prešov sa pri výkone samosprávy stará o všestranný rozvoj jeho územia a o potreby jeho obyvateľov. Mesto Prešov žiadalo opätovné zabezpečenie vyčistenia koryta a pobrežného územia rieky Torysa.
Podľa § 48 ods. 1 písm. a) zákonom č. 364/2004 Z. z. o vodách a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (vodný zákon) (ďalej len "zákon o vodách ") Správu vodných tokov vykonávajú: Správca vodohospodársky významných vodných tokov, ktorým je štátna odborná organizácia ministerstva,
Podľa § 48 ods. 4 písm. a), b), c) a e) zákona o vodách Správa vodných tokov, okrem iných zahŕňa tieto činnosti:
a) sledovať stav vodných tokov a pobrežných pozemkov z hľadiska zabezpečenia funkcií vodného toku,
b) udržiavať korytá v stave, ktorý zabezpečuje ich prirodzenú alebo projektovanú prietočnosť a hĺbku vody,
c) udržiavať alebo odstraňovať brehové porasty vo vodných tokoch, na pobrežných pozemkoch tak, aby sa nestali prekážkou odtoku vody pri povodniach a podľa možnosti zachovali prírodné podmienky,
e) udržiavať a čistiť koryto a odstraňovať naplaveniny, ľadové a iné prekážky a dočasné ostrovy z vodného toku, čo je nevyhnutné na zabezpečenie nehateného odtoku alebo prietoku.
Vzhľadom na uvedené sme správcu tohto vodného toku žiadali ako vecne a miestne príslušný subjekt, do ktorého pôsobnosti patrí starostlivosť o vodné toky o zabezpečenie vyriešenia tejto požiadavky. K dnešnému dňu neevidujeme odpoveď na túto žiadosť od SVP, š.p.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania