Oravská-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Bolo by prosím možné pridať 2. kontajner na plasty?1 bohužiaľ nepostačuje. Ďakujem

02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
03. september 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Toto je častý jav aj inde. Mnoho ľudí ani len netuši, že za sklo, plasty a kov neplatíme, ich zber je zdarma (zahrnutý v cene tovarov použivajúch dané obaly). Tým, že mesto nie je schopné zabezpečiť zber kontajnerov s triedeným odpadom nútia obyvateľov nerecyklovať a hádzať to do komunálu, za ktorý už ale platíme - nie je zadarmo. Ak by kontajnery na recyklovaný odpad boli vysypávané ako majú, určite by klesol podiel komunálneho odpadu a zlepšilo sa percento vytriedenia, ktoré samospráva musí za predch. rok oznamovať. Mestu však zjavne na tomto percente vytriedenia nezáleži, teda ani na životnom prostredí a nezálaži mu ani tom, aby mali obyvatelia nižšie poplatky za komunál.
27. september 2020

Eduard Petruf

Ďakujem za doplnenie smätných nádob pre triedený odpad.
07. október 2020

Odpoveď samosprávy

V súčinnosti s Technickými službami mesta Prešov, a.s. bol dňa 23.09.2020 na stojisko kontajnerov nachádzajúce sa pri BD Oravská 1 – L. Novomeského 18 doplnený 1 kontajner na plasty a 1 kontajner na papier. Zároveň bol o 2 ks znížený počet kontajnerov na zmesový komunálny odpad.

Odbor životného prostredia dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania