Krížna ulica-oplotenie-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Anton Laluha 26. septembra 2020

Dobry den
Na odbocke na Kriznu ulicu parkuju osobne auta tak, ze dostat sa ma ulicu nakladnym autom je skoro nemozne. Auta blokuju prijazd aut, ktore zabezpecuju odvoz komunalneho odpadu, alebo biologickeho odpadu. A pritom ako sa snazia dostat na ulicu pre odpad, nicia mi plot. Obrubniky pri ceste su uz vtlacene do zeme, co zase sposobuje, ze pri vacsej burke mi voda tecie do domu a znehodnocuje mi moj majetok.
Uz som v tejto veci kontaktoval aj nasu poslankynu, riesili to, ale k naprave nedoslo. Je tu ale velmi jednoduche riesenie. Staci nakreslit na cestu zltu ciaru do krizovatky, a vsetci by si vdedeli, ze tam nemozu parkovat.
Ale to nie je vsetko. V pripade poziaru sa poziarnicke auta nedostanu na nasu ulicu.
Dufam, ze konecne najdem u Vas pochopenie a tento problem vyriesite.

28. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referát dopravy.
Kto? Referát dopravy
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkujúce vozidlá podľa priložených fotografií porušujú zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou.
Pri zistení porušenia pravidiel cestnej premávky odporúčame privolať príslušníkov Mestskej polície.

Ing. Ján Dolhý
Referent pre dopravu
30. september 2020

Anton Laluha

Dobrý deň,
Prosíme Vás o pomoc a vieme aj riešenie. Keďže motoristi nedodržujú zákon, nebolo by možné nastriekať žltú čiaru na ceste, kde je nedovolené státie? Alebo je lacnejšie stále volať mestskú políciu? To už mesto nemá ani na tú farbu? Celá Prievidza je pokreslená žltou farbou, ale Lehôtka nemá nárok, aby tam nastriekali žltú čiaru? To je vizitka, ako si vážite občanov, ktorý patria do "Prievidze", ale len na platenie daní. Tu neplatí taký istý zákon ako v Prievidzi. Tam je vidieť nastriekané žlté čary po uliciach, aby motoristi vedeli, kde je zákaz parkovať, ale pre nás v Lehôtke je škoda farby. Asi tak. To je prístup k občanom z Lehôtky.
Alebo nám predsa viete pomôcť? Veď vidíte podľa fotiek, že stav je skutočne vážny a nákladné autá, ktoré sa dobíjajú do ulice ničia náš plot. Na koho sa máme ešte obrátiť? Treba zavolať televíziu a ukázať tam foto dokumentáciu, aby sme sa dočkali nastriekania jednej žltej čiary?
06. október 2020

Eva

Krížna ulica-oplotenie-poškodené

Uz sme vam pisali, ze auta parkuju v krizovatke a brania nakladnym autam vjazd do ulice. Vasa odpoved bola, len co urcuje zakon o cestnej premavke. Ale napravu ste neurobili ziadnu. Keby zacalo horiet, hasicke auta nemaju sancu dostat sa na ulicu. Kazdy tyzden, vozidla, ktore chodia pre bio odpad sa doslova dobijaju na ulicu, aby si splmili svoju povinnost. Ale je to na ukor nasho plotu. Cakali sme ustretovost a vyriesenie problemu jednoduchou zltou ciarov, aby motoristi hned vedeli, ze v krizovatke nemozu stat. Ale pre obcanov Lehotky je asi skoda farby. V Prievidzi, by to bolo vyriesene okamzite. Pan Ing. Dolny vyriesil podnet citovanim zakona, ale to nam nepomoze. To mame volat zakazdym mestsku policiu? To je ozaj lacnejsie ako trocha farby? A nehovorim o susetskych vztahoch .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.