Krížna ulica-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Anton Laluha 26. septembra 2020

Dobry den,
Chcem sa spytat, kedy pride na rad vyasfaltovanie nasej Kriznej ulice. Cakame uz 30 rokov a neviem ci sa toho vobec dozijeme. Uz bol prislub, ze sa to ide robit, ale vzdy z toho zislo. Ist po tejto ulici je na vlastne nebezpec

28. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď zabezpečí oddelenie výstavby.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pre nastávajúce obdobie sú prioritou pre opravy-rekonštrukcie komunikácie a chodníky, na ktoré má mesto spracovanú projektovú dokumentáciu, príslušné povolenia na opravu a rekonštrukciu miestnych komunikácií a chodníkov. V Malej Lehôtke sa to týka ulíc – Spojovacia II. etapa, Pod hôrkou a chodník na Ružovej ulici.
V nasledujúcom období rokov 2021-2023, vzhľadom na požadovaný objem požiadaviek na opravu komunikácií a chodníkov, nie je možné požiadavke predmetnej časti komunikácie na Krížnej ulici vyhovieť.

Oddelenie výstavby
30. september 2020

Anton Laluha

Dobrý deň,
Som sklamaná, že sa k nám takto pristupuje. Na vyasfaltovanie našej ulice čakáme 30 rokov. Bolo nám povedané, že sa cesta bude robiť v II. etape, len nepovedali v ktorom roku. Sme tu všetko starší občania, ktorý trpíme rôznymi onemocneniami kĺbov a kostí. Ja mám osteoporózu a bojím sa v lodičkách prejsť po ceste, aby som nespadla. K nám sa správa mesto, ako k druhotriednym obyvateľom, ktorý ich nezaujímajú. Sme dobrý iba na to, aby sme platili dane. Nech sa pani primátorka, ktorú sme všetci volili prejde v lodičkách po našej ulici a potom nech stanoví, či treba alebo netreba začať s opravou našej cesty. Je veľmi smutné, že za 30 rokov, čo sa dožadujeme vyasfaltovania cesty sa nenašli zdroje, aby sme mohli aj my bezpečne chodiť po ceste bez hrozby úrazu. Som veľmi zvedavá, kto si vezme na zodpovednosť, keď spadneme na ceste a privodíme si nejakú zlomeninu, na základe toho, že cesta nie je v poriadku. Tu nemáme možnosť obísť nejaký výtlk, lebo celá cesta je v katastrofálnom stave. Ísť po ceste v ladičkách na opätku je doslova nemožné. Poďte si to vyskúšať a potom vyslovujte svoj názor. Veď tu ide o život. Robia sa cesty, ktoré sú na tom ďaleko lepšie ako naša cesta, ale vždy sa dá prednosť im. Aj po Ružovej ulici sa dalo lepšie prejsť ako po našej ceste. Ako je možné, že sa uprednostnila pred našou ulicou? My nie sme ľudia? Ako máme prejsť v topánkach na opätku po ceste? Dajte mi na toto odpoveď. Poďte si to vyskúšať, že je to takmer nemožné bez toho, aby ste prešiel bez úrazu. Je to hanba Prievidze.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.