Ulica S. Chalupku-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anna Mokra 26. septembra 2020

V niektorých mestách na Slovensku sa už kúri. Prečo sa to nedá aj v Prievidzi? Musíme prechladnúť a ochorieť vo vychladnutých bytoch keďže vonku už nie je teplo. Meteorológovia predpovedali výrazné ochladenie, ale v Prievidzi to kompetentní akoby nepočuli. Obyvatelia bytov si za teplo platia a nie málo, takže nevidím žiadny problém. Ak by niekomu bolo teplo, má možnosť kúrenie vypnúť. Alebo máme 3 dni čakať na pokles teploty pod 15 *C, čo niekedy dávno bolo nezmyselne zaužívané.

27. september 2020

Miroslav Krajčík

To o tých 3 dňoch nie je bohužiaľ nezmyselne zaužívané, to je legislatíva, respektíve vyhláška a hovorí, že:"Teplo na vykurovanie začne dodávateľ tepla dodávať ak vonkajšia priemerná denná teplota vzduchu vo vykurovacom období klesne počas dvoch za sebou nasledujúcich dní pod 13 °C a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať zvýšenie vonkajšej priemernej dennej teploty v nasledujúcom dni nad túto hodnotu." Bohužiaľ takúto odpoveď dostanete aj od PTH. Rieši sa to tu každoročne.
28. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Spoločnosť PTH a.s. Prievidza sa pri dodávke tepla na vykurovanie riadi Vyhláškou č. 152/2005 Z.z. o určenom čase a o určenej kvalite dodávky tepla pre konečného spotrebiteľa, na základe ktorej sa teplo pre vykurovanie začne dodávať, ak priemerná denná teplota vzduchu vo vykurovacom období klesne počas dvoch za sebou nasledujúcich dní pod 13°C a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať zvýšenie vonkajšej priemernej teploty v nasledujúcom dni nad túto hodnotu.

Vykurovacia sezóna začína vždy ak sú splnené legislatívne stanovené podmienky na začatie vykurovania.

Stanovisko zabezpečí aj PTH, a.s.
Kto? PTH a.s. Prievidza
Kedy? v najbližších dňoch

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
28. september 2020

vlado

Dobry den, sobota, nedela ubehla ako voda a spolu s nou aj dva po sebe nasledujuce dni s priemernou dennou teplotou nizsou ako 13 stupnov C. Vysvetlite mi prosim pani Beadikova naco ste pisali prispevok v ktorom ste citovali vyhlasku c. 152/2005 ked sa nou evidentne nikto neriadi? Vacsinovym vlastnikom PTH je mesto Prievidza. Takze informacia spoluobcanov: nabuduce si prosim rozmyslite komu date hlas. Myslim, ze primatorka, ktora si kurenie riesi vo vlastnej rezii v rodinnom dome asi nie je najstastnejsia volba. Momentalna situacia v ktorej sa nasa spolocnost vdaka pandemii nachadza totiz kazdeho rozumneho cloveka nabada robit take rozhodnutia by na zdravotnicky system co najmenej zbytocne zatazovali. Predpokladam, ze vyrazne ochladenie, ktoreho sme boli svedkom zvysi pocet ludi so zvysenou teplotou, ktori budu musiet podstupit test na COVID-19. Test, ktoreho kapacity su uz teraz obmedzene. Tak preco tam neposlat dalsich s nadchou ci prechladnutim, ze? PTH nepusti teplo do potrubi lebo je to PTH, lebo je to Prievidza, lebo je to sklamana pani primatorka ktorej vo volbach nevysiel velky sen. Pan Maxina aj pani primatorka Machackova si myslia, ze su v bezpeci, ze si doma zakuria, ze ich sa zima netyka, ze ich sa nebude tykat ani nedostupnost zdravotnej starostlivosti. Bohuzial si neuvedomuju, ze nikto nie je v pandemii v bezpaci kym v bezpeci nie su vsetci. Karma je zdarma.
29. september 2020

Ľudovít

Nábrežie sv. Cyrila-Verejné služby-iné

Dokedy ešte budeme v bytoch mrznúť? Denná teplota klesla už dávno pod 13°C čo tak začať už kúriť? Každý rok sa čaká, veď sa vôbec neriadite podľa ničoho! Na vás tam len kontrolu na každú pozíciu!!
29. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dnešným dňom, t.j. 29. septembra 2020 sa na území mesta Prievidza spúšťa dodávka tepla na vykurovanie ÚK.

Dôvodom spustenia dodávky tepla na vykurovanie je splnenie klimatických podmienok stanovených vyhláškou Ministerstva hospodárstva SR č. 152/2005 Z.z. o určenom čase a kvalite dodávky tepla pre konečného spotrebiteľa.

Ing. Milan Bugár
manažér a vedúci tech. oddelenia
PTH, a.s. Prievidza
29. september 2020

Anna Mokrá

Ostatné mestá na Slovensku ktoré zabezpečili teplo už v nedeľu sa nemusia riadiť spomínanou vyhláškou? Stačilo by použiť zdravý rozum a zakúriť vtedy, keď je v bytoch chladno tak ako to robia tí, ktorí bývajú v rodinných domoch. Vyhláška č. 152/2005 Z. z. je diskriminačná pre ľudí, ktorí bývajú v bytoch a sú odkázání na milosť samosprávy kedy sa rozhodne zakúriť. Nebolo by jednoduchšie ju zrušiť alebo upraviť tak aby sa nemusela každoročne riešiť otázka začiatku vykurovania, ktorá je pre chorých, starých ľudí a deti riziková z hľadiska možného ochorenia.
29. september 2020

Miroslav Krajčík

Čítam tu, že sa kúrenie dnes spúšťa a radiátory sú stále studené?
30. september 2020

Viktor Novy

Ľudia, to si naozaj myslíte, že bez tých invektív by nezačali kúriť? .
30. september 2020

mirec ........

Važ.p. Viktor Novy, pozorne si ešte raz prečitajte čo tu ludia píšu,to nie su invektívy ale hola pravda,aka primatorka take mesto.
30. september 2020

Miroslav Krajčík

Je sila že 24 hodín od oznámenia o spustení ÚK máme studené radiátory. Vykurovacia sezóna začína 1.9. a chcel by som vidieť, že čo by sa dialo keby zo dňa na deň klesli teploty na 0°C a menej. V Prievidzi by sme asi pomrzli, pretože v PTH nevedia zabezpečiť kúrenie. Opakuje sa to každý rok. Už by s tým mesto malo niečo začať robiť. Nechcú dovoliť, aby sa bytové domy odpájali od PTH a zriaďovali si vlastné kotolne lebo by prišli o peniaze a my by sme mali aspoň teplo!
01. október 2020

Viktor Novy

Vážný p. mirec ...... aj tak si myslím, že by sa to dalo napísať slušnejšie. A o tej pravde by sa dalo tiež písať, to je zase len Váš názor, Vaša pravda a nikto Vás za váš názor neuráža.
U nás boli radiátory teplé presne od 29.9.2020. Inak spustenie kúrenia u nás záleží aj od domovníka. Keby pustili teplo skôr potom budete nadávať že chcú len zarábať. A tiež neviem, čo má primátorka so spustením tepla. To stojí pri kohútiku a rozhoduje kedy ho otvorí?
02. október 2020

štefan

Pán Viktor, keď pustia teplo skôr, tak tí čo si myslia že chce niekto na nich zarábať tak si môžu kúrenie vypnúť! Nato sú tam tie hlavice. Myslím si že väčšina tých, ktorý nepotrebujú teplo pri takýchto teplotných výkyvoch tak sú zo stredných bytov. Práve že z nich niektorý sa snažia celú vykurovaciu sezónu zarábať na ostatných.
05. október 2020

Viktor Novy

Úplne s Vami súhlasím. Mne sa nepáči, čo všetko dokážu niektorí napísať len vďaka tomu, že sú skrytí pod nepoznaným menom, ale dúfam, že túto, podľa mňa chybu, správca stránky odstráni.
06. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, príspevky s nevhodným obsahom boli upravené. Touto cestou apelujeme na diskutujúcich, aby dodržiavali pravidlá portálu OPS a zdržali sa vyjadrení s vulgárnym podtónom. Ďakujeme za pochopenie.

Admin OPS
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania