Letisková ulica-zviera-deratizácia

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Zuzana 04. novembra 2020

Obraciame sa na Vás so žiadosťou o vyriešenie problému,ktorý pretrváva už dlhšiu dobu. Jedná sa o kat.územie - PD,ul. Letisková č. 1. Na parcele 532 a 533 sa nachádza obytný dom so záhradou,ktorá patrí pozemkovému fondu.
Nakoľko nájomníčka tento obytný dom dlhšie nevyužíva, nasťahovali sa tam soc.slabšie osoby,ktoré svojim správaním a svojimi potrebami znepríjemňujú život susedom. A to nie je všetko,do neupravenej záhrady /p.č.533 / si tam cudzí ľudia vybudovali psie voliery a chovajú tam psov (cca 8). Pre nás susedov je to neúnosné,nakoľko chodíme do práce. Psy sústavne štekajú a nedá sa tu existovať. Majitelia týchto miláčikov si spokojne spia niekde v činžiakoch! Nakoľko tieto parcely patria pozemkovému fondu,žiadame o prešetrenie tejto žiadosti.
Ďakujeme za vybavenie.

05. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preverí oddelenie životného prostredia.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
09. november 2020

Štefan

-plne súhlasím s komentárom a dodávam že sú to aj bojové psy a hrozí aj nebezpečenstvo napadnutia nakoľko oplotenie nezodpovedá ochrane proti týmto psom - po druhé : likvidácia trusu, venčenie psov... a v neposlednom rade ochrana životného prostredia v okolí spomínaného domu nakoľko nemajú prípojku vody t.zn. čo s WC po použití... čo s komunálnym odpadom S pozdravom Štefan
09. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade, ak majú zvieratá nevhodné podmienky na život alebo nemajú dostatočnú starostlivosť je potrebné podať podnet na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu. Nesúhlas s využívaním pozemku na daný účel – držanie a chov psov je potrebné adresovať na vlastníka pozemku.

Oddelenie životného prostredia
09. december 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Regionálna veterinárna a potravinová správa
09. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
20. december 2020

Odpoveď samosprávy

Vyjadrenie

MVDr. Oľga Lauková
Referát hygieny krmív, ekológie a veterinárnej farmácie
Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania