Ulica P.J. Šafárika-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Jozef Jakube 11. decembra 2020

Dobý deň,
Novovybudovaná cyklotrasa v Prievidzi vedľa rieky Nitra nemá dostatočné značenie, komu je a komu nie je určená, pohybuje sa po nej zmes chodcov, psíčkárov,/samozrejme/ bežcov, nordic walking záujemcov, korčuliarov, skateboardistov, detí, mamičiek s kočíkmi a dochádza ku konfliktom, Je to estráda, lebo z neoznačenia má potom každý svoju pravdu. Je to denne, lebo to denne pozorujem.Ako to chcete po dokončení vyznačiť?

Ďakujem

15. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď zabezpečí oddelenie výstavby.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
18. december 2020

štefan

Bolo by dobré po celej dĺžke cyklotrasy, na každom mieste kde sa križuje s nejakými chodníkmi nastriekať logo cyklistu. Tak ako je to na začiatku na ul. S. Chalupku. Arogancia niektorých ľudí v poslednej dobe prekračuje únosnú mieru a ku konfliktom je to potom dosť blízko. A áno ako pán Jozef napísal, najčastejši argument keď niekoho iba upozorníte je, že ako to majú vedieť respektíve že to nevedia.
22. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cyklotrasa je označená príslušným dopravným značením v súlade s projektom dopravného značenia a príslušný určením. V úseku pozdĺž rieky Nitra sú osadené dopravné značky:
č. 221 (predtým označenie C8) Cyklistická komunikácia – značka označuje cestičku pre cyklistov alebo cyklistický pruh a prikazuje cyklistovi použiť takto označenú cestičku alebo pruh.
č. 222 (predtým označenie C12) Spoločná cestička pre chodcov a cyklistov – značka označuje spoločnú komunikáciu určenú pre chodcov a cyklistov a prikazuje im ju použiť. Cyklista pritom nesmie ohroziť chodca.

Používanie špeciálnej cestičky alebo pruhu iným účastníkom cestnej premávky ako tým, pre ktorého sú určené, je zakázané, ak pravidlá cestnej premávky neustanovujú inak. Regulácia vyplývajúca zo značiek o špeciálnej cestičke alebo pruhu platí len pre celú šírku cestičky alebo pruhu. Regulácia vyplývajúca zo značiek o špeciálnej cestičke alebo pruhu platí najďalej po miesto, kde je koniec cestičky alebo pruhu jednoznačne rozoznateľný.

Oddelenie výstavby
26. december 2020

štefan

Tento príspevok nebol o tom, že či je cyklotrasa označená podľa zákona. Bolo to o tom, že aj keď je označená tak ako má nemá to žiadny efekt. Čiže nie je to rešpektované chodcami, ľuďmi ktorý venčia, ďalej kočíkujúcimi rodinami a tak ďalej a tak ďalej... Vy ste si odškrtli ako vyriešené, ale myslím si že sťažnosti budú pokračovať.
02. január 2021

Marian

O tomto podnete som sa dozvedel az po tom, ako som dnes 2.2.2021 napisal nieco podobne.
Takze presuvam to sem:
Na novom cyklochodniku chodia hlavne chodci s detmi a so psikmi napriek tomu, ze stary chodnik je hned vedla - riziko kolizie Na casti bojnickeho useku pri hornom mostiku (pod Tescom) zrejme chyba znacka a to hned po prejdeni mostika na bojnicku stranu. Chodci po prejdeni mostika si myslia, ze chodnik je urceny hlavne pre nich a podla toho sa aj spravaju. Z opacnej strany od spodneho noveho mostika je znacka oznacujuca chodnik ako cyklochodnik. Usek medzi obomi novymi mostikmi ma teda z kazdej strany ine oznacenie, co urcite nie je v poriadku. Kolizie mozu pribudnut hlavne v lete, no uz aj teraz je chodnik znacne vyuzivany ci uz cez den alebo potme. Chodci potme nie su osvetleni az na obcasne vynimky. Je nutne doriesit prave na tomto useku pohyb nielen chodcov i rybarov s autami.
02. január 2021

Marian

Opravujem datum 2.1.2021.
Znacenie teda nie je v poriadku. Odpoved samospravy je typicky uradnicka od stola a paragrafov. Najskor je potrebne overit, preco za hornym mostikom chyba znacka(mam dojem, ze tam bola ale niekto ju odstranil). Dalej kontaktovat bojnicku samospravu a doriesit pohyb aut rybarov a hlavne presvedcit chodcov, ze na cyklotrase riskuju svoje zdravie. Doplnit informacne tabule pre tych chodcov, ktori nepoznaju dopravne znacky, dalej kamery a obcas pridat vyjazdy hliadok policie.
18. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
možnosti doplnenia vodorovného dopravného značenia preveríme u cestného správneho orgánu a poskytovateľa nenávratného finančného príspevku.

Oddelenie výstavby
21. január 2021

štefan

Super! Verím že sa to podarí a následne, že sa dostavia aj výsledky.
28. január 2021

Marian

Nic sa tu nevyriesilo a pritom podnet oznaceny ako vyrieseny. Tragikomedia.
Asi by sa sem hodil hlohovecky primator. Za takuto manezersku pracu by dal hodinovu vypoved.
07. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na cyklotrase bolo doplnené vodorovné dopravné značenie - piktogram bicykel.

Oddelenie výstavby a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania