Námestie slobody-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Denis Krajcner 16. decembra 2020

Dobry den, rad by som sa opýtal vedenia mesta ako je mozné ze ja ako majitel restaurácie som musel zavrieť prevadzku a na namesti pred mestkým úradom sa v ramci vianocnývch trhov veselo predáva allkohol. Pre nich a ludí postavajúcich okolo stankov neplatia kovid opatrenia?

Ďakujem

18. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Prievidza v tomto roku neorganizovalo príležitostný trh Vianočné trhy, ale v zmysle aktuálnych opatrení Pandemickej komisie, ÚVZ a Vlády SR poskytlo predajcom možnosť ponúknuť vianočný sortiment vrátane vianočného punču (so sebou) formou ambulantného predaja, čo je v súlade s platným VZN č. 6/206 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v meste Prievidza.

PhDr. Ivona Vojtášová
vedúca referátu obchodu a cestovného ruchu
18. december 2020

Viktor Novy

V opatreniach je napísané: zákaz sa nevzťahuje na prevádzky verejného stravovania vydávajúce pokrmy a nápoje zabalené na odber so sebou.
To chcete povedať, že horúci punč v umelom poháriku je zabalený na odber so sebou? A čo tie popíjajúce hlúčiky ľudí okolo stánkov.
21. december 2020

Sepi

Presne tak.Máte pocit,že VZN je nad nariadením vlády?Plné námestie ľudí asi nie je v poriadku.
22. december 2020

Pavol Ruják

A tiež je povinnosť predávajúcich a organizátorov trhov na miestach, kde sa predáva občerstvenie, alkohol zabezpečiť pre návštevníkov týchto podujatí toalety (to je ustanovené v legislatíve). Mestské záchody na námestí sú zatvorené - potom sa nečudujme, že tu máme coronapliagu, nakazených denne pribúda v nových rekordných počtoch :-( nečudujme sa, keď potom niektorí občania vykonávajú telesné potreby blízko námestia...
23. december 2020

Sepi

Momentálne sa vôbec nejedná o toalety.Je zákaz vychádzania,tak komplet všetci čo sa na námestí nachádzajú, popíjajú alebo nakupujú v stánkoch porušujú zákaz vychádzania.
23. december 2020

Sepi

To isté platí o stánkaroch.Nič z toho čo sa tam ponúka nie je nevyhnutná potreba

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania