Urbárska ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Peter Kováčik 26. januára 2021

Urbárska ulica. Je parkovanie v strede cesty normalne? Je normalne parkovanie tak, ze sa ledva da prejst pri "kruhaci"? A to nemam ani velke auto. A parkovanie v strede cesty? Fakt???? Ale mam uz toho dost. Ano, parkuje sa tazko. Ak ja mozem parkovat dalej, mozete aj vy.

Pani mestski policajti. Preco po ohlaseni nepridete, a ak aj pridete, iba sa otocite a idete preč? chcete povedat, ze volnu plochu ste okom odmerali a zistili, ze je dodrzane zakonom stanovene volne miesto?

26. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí mestská polícia.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
27. január 2021

Ľubor Mokrý

Peťo, ak to začnú policajti riešiť, tak večer bude radosť hľadať parkovacie miesta. Spočítaj si koľkých áut sa to dotýka a koľko je voľných parkovacích miest (v celom okolí). Ja viem, napíšeš mi že môžem parkovať pri kauflande.
Nebolo by rozumnejšie žiadať mesto o budovanie parkovísk, alebo úpravu cestnej premávky, ako ťahať do toho policajtov? Z tvojej požiadavky asi susedia nebudú nadšení. Podľa môjho názoru policajti problém s nedostatkom parkovacích miest nevyriešia, ale mnohonásobne zväčšia .
27. január 2021

Miroslav Krajčík

De facto pri Kauflande abi OBI a ani pri tom ďalšom OC sa nesmie, pokým nie ste zákazníkom daného obchodu/ obchodov a rovnako by sa to mohlo riešiť ako priestupok. No je pravda, že o parkovacích domoch sa hovorí v Prievidzi už roky rokúce a nič sa nedeje.
27. január 2021

Sepi

Presne tak Ľubor.Ak to začnú policajti riešiť, tak nezaparkuje polovica Necpal.Myslím, že pre nich je najmenej nahádzať papuče na autá.A čo potom?Kde budeš parkovať p.Peter Kováčik?
29. január 2021

Ado

Je to lenivost ludi nic viac, vsetci chcu parkovat co najblizsie k domu, ano aj ja, ale pokial mam auto zaparkovat tak ako na fotke alebo ako na Dubravskej ze ledva tade prejde osobne auto a nie to este sanitka alebo dokonca Hasici, tak hladam dalej a kludne sa prejdem domov aj cez cele sidlisko, ale hladim na bezpecnost seba, svojho auta a ostatnych. Sam si uvedomujem zlu situaciu s parkovanim, ale niekedy by sa ti ludia co takto parkuju mohli nad sebou aj zamysliet ci im to za to stoji riskovat rano obuchane auto
29. január 2021

Sepi

Máš pravdu a myslel si to dobre.Len vieš ako to chodí,zase na to doplatia tí poctiví a lenivý primitív,ktorí zaparkuje kdekoľvek len nech to je meter od vchodu,sa bude vyškierať.
29. január 2021

Sepi

Prípadne bude nadávať na policajtov lebo nemajú čo robiť,len papuče rozdávajú
02. február 2021

Peter Kováčik

Páni... každý chce parkovať. Aj ja. A verte, že často parkujem ďaleko. Ale nemám s tým problém, veď sa prejdem. Raz jeden policajt pri riešení ťukanca ukázal na križovatku a povedal: vidíte tie autá? Keby ich niekto oškrel, najskôr by som im musel dať pokutu za parkovanie.

V iných mestách som bežne videl policajtov s metrom, odmerali koľko miesta zostalo, odfotili, a dali papučku. Žiaľ, títo naši na takmer neprejazdnú cestu len pozrú a idú ďalej. Nehovoriac o bezpečnosti a plynulosti, ak z "kruháču" ide viac áut a oproti tiež. Vďaka ľuďom stojacích v STREDE cesty, musí jedna strana cúvať hodnú chvíľu v neprehľadnej zákrute! Zákony platia pre všetkých rovnako. Ak ja dostanem za dve minúty navyše nezaplateného parkovania, tak si ju zaslúži každý, kto parkuje v strede cesty, na chodníku presahujúcom povolenú vzdialenosť alebo nechá na prejazd áut okolo pre oba smery 2.5m dokopy!

Pán Mokrý, áno týka sa to desiatok áut. Ale ak počas zákazu vychádzania dokážem o 01:30 zaparkovať a ešte si vyberám najbližšie miesto, asi to až také zle nebude.

Pán Krajčík, samozrejme, pri obchodoch sa parkovať nemá. Ale prečo jedno pravidlo platí a druhé nie? Či keď pôjde sanitka, tak radšej nech pacient umrie, lebo sanitka parkuje pre neprejazdnú cestu.

Pán Sepi, ako som povedal, ja parkujem aj na opačnej strane sídliska, a ani neskoré nočné či ranné prichody cez víkend alebo v týždni, mi nezabránili v parkovaní legálne.

Pán Ado, len palec hore. Ale obúchané auto zle parkujúcich primátov vôbec neobťažuje. To platí aj pre obuchávačov dverových. Na takých rovno upozorňujem vodičov poškodených áut. Potom už vystupujem ako svedok :)
04. február 2021

Ľubor Mokrý

Tak v tom to je - "Ak ja dostanem za dve minúty navyše nezaplateného parkovania, tak si ju zaslúži každý", alebo keď mne zdochla koza , tak susedovi nech zdochnú dve.
04. február 2021

Sepi

P.Peter, ešte raz.Buďte rád, že sú naši policajti tolerantní a myslím, že vedome prehliadajú veľmi veľa dopravných priestupkov lebo aj oni bývajú v Prievidzi a veľmi dobre vedia ako ťažko sa parkuje.A tiež som ich neraz videl s metrom merať šírkové pomery a státie na chodníku.V tom parkovaní na aké poukazujete máte samozrejme pravdu, ale.....
Ja keď som býval v Necpaloch tiež som v pohode parkoval na druhej strane sídliska.Len viete ako to je.Nie každý z nás sa vie pár metrov prejsť.
06. február 2021

Peter Kováčik

Pán Mokrý, keď budu kozy protizákonne dochnúť, nech teda aj susedovi ;) Ja niečo poruším, mám pokutu, niekto iný nemá ani upozornenie? Dvojaký meter na ZÁKONY? Rád by som Vám pripomenul VAŠE nahlásenie z roku 2017, kde poukazujete v podstate na taký istý dvojitý meter. Niet čo dodať. Je to nedovolené parkovanie a hotovo.
06. február 2021

Sepi

P.Peter, načo sa zbytočne dohadovať.Nemôžete predsa vedieť či takto zle parkujúci vodiči neboli riešení, možno aj napomenutím, ako ste spomenuli.Nechajte to na policajtov lebo keď to ozaj začnú riešiť rad radom, tak sa Vám susedia asi nepoďakujú.
12. február 2021

Peter Kováčik

P. Sepi... môžem to vedieť, lebo keď zavolám, aj si to vždy odsledujem ;)
13. február 2021

Sepi

No nemôžete.Pretože policajti nemajú povinnosť použiť papuču, ale oprávnenie.To znamená, že si môžu vodičov aj predvolať alebo odoslať na riešenie na dopravný inšpektorát.
26. apríl 2021

Sonic

Odporucam zavolat, a natociy. Ak neriesia podnet zaslat priamo na ministerstvo. Lebo v prievidzi zije vela "našich ľudí".
07. august 2021

Peter Kováčik

p. anonym Sepi: takže keď dajme tomu mam k tomu prístup, a viem že sa nič nerieši? :)
08. august 2021

Peter Kováčik

Urbanská ulica-parkovanie-problémové

Žiadam o riešenie takéhoto parkovania na Urbárskej ulici (+ ďalej na kruhovom objazde), je NEPRÍPUSTNÉ parkovanie V STREDE CESTY!!! Kto to bude mat na svedomí ak sa tadiaľ nedostane záchranka alebo hasiči? Nedávno som tam videl sanitku ako sa snaží o manévre ale pre široké auto to môže byť problém, keďže sa parkuje vedľa chodníka na zákrute (to že nie je vidieť prichádzajúce protiidúce auto ani nehovorím) a ďalšie (1,2,3) parkujú v strede cesty?

Ospravedlnenie že nie je dostatočný počet parkovacích miest je irelevantné!!!

A páni mestskí policajti ktorí tam dnes stáli, všetko v pohode, oddýchli ste si a pokračovali ste v ceste? Ak to nevie riešiť mestská polícia, v pohode, môžeme ísť po rebríčku vyššie.
09. august 2021

Sepi

P.Kováčik, myslím, že budete v Necpaloch čoskoro obľúbený.A keď nie ste spokojný s riešením mestskej polície, máte predsa možnosť zavolať štátnych.Určite Vám to veľmi radi vysvetlia.
12. august 2021

Odpoveď samosprávy

Vodič vozidla podľa dokumentácie v príspevku z 8.8.2021 je za priestupok riešený v zmysle platnej legislatívy.

mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania