Rozpadávajúca sa zámková dlažba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. júla 2014

Hoci od rekonštrukcie dolného úseku "vodozádržného" chodníka ubehol sotva rok (horný úsek bol zrekonštruovaný ešte neskôr), už sa na ňom objavila závada v podobe rozpádávajúcej sa nášľapnej vrstvy zámkovej dlažby. Podľa všetkého bola použitá nekvalitná zámková dlažba, lebo nie je možné, aby sa po jedinej (aj to veľmi miernej) zime začala rozpadávať nášľapná vrstva dlažby. Bude mimoriadne zaujímavé sledovať, v akom stave bude zámková dlažba po najbližšej zime.

Pri autobusovej zastávke na ul. Clementisa sa zase zámková dlažba čiastočne prepadla. Čo je vzhľadom na betónovú nosnú vrstvu pod dlažbou skutočne unikát.

Bude mesto tieto závady u zhotoviteľa bezodkladne reklamovať ?

22. júl 2014

ggg

a čo povieš na zamkovu dlažbu v centre od podchodu pri byv.Safrane az po Prior a ta bola robena za minuleho vedenia .To je ako by ta dlazba plavala .Kriva,prepadava sa.Dvoch ludi poznam čo tam padli a museli ist na ošetrenie.Jedna mala zlomenu ruku a druhy rozbitu hlavu a museli mu to zašivat.
23. júl 2014

...

Milý Kakuzo, dlažba takmer na celom námestí je v otrasnom stave a kľudne sem môžeš pridať podnet. Akurát s tým nikto nič nespraví, nakoľko na kompletnú opravu nie sú peniaze.
23. júl 2014

kakuzo +ggg

Som rad ,ze so mnou suhlasiš a všetci vieme ze ta dlažba je v otrasnom stave .a ludia vedia kedy sa ta dlazba robila a kto ju robil.Pridavat sem nič nebudem a posielat foto to bol a mozno je koniček jedneho pana s tričkom s USA vlajkou.Keby mesto malo viac penazi tak to mesto da spravit.Ved chod do centra a zbadaš stale sa niečo opravuje,vynovuje zial mas pravdu mesto nema peniaze.Viem ,ze toto som nemusel napisat ale tento mesiac prisiel moj kamarat s Nemecka zije tam uz vyse 20 rokov.Ten ked to videl tak sa smial ako blazon .V Nemecku by taka kriva dlazba nemohla ostat a ta firma by ju musela okamzite opravit.Dufam ,ze nebude viac urazov
23. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
30. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Na chodník na Ul. V. Clementisa (poškodená vrchná časť dlažby) bola uplatnená požiadavka na odstránenie chyby v zmysle zmluvy o dielo. Dodávateľ stavebných prác bol TMG a. s. Prievidza.
Na chodník na Ul. V. Clementisa (preliačená dlažba na zastávke MHD ) bola uplatnená požiadavka na odstránenie chyby v zmysle zmluvy o dielo. Dodávateľ stavebných prác Strojstav s. r. o. Prievidza. Pôvodný betónová podklad pod chodníkom bol odstránený a realizované nové podkladné vrstvy.


Milan Chmura
referent výstavby
Mestský úrad
13. august 2014

Odpoveď samosprávy

Na chodník na Ul. V. Clementisa (poškodená vrchná časť dlažby) bola uplatnená požiadavka na odstránenie chyby v zmysle zmluvy o dielo. Dodávateľ stavebných prác bol TMG a. s. Prievidza. Závada bola odstránená poškodená dlažba vymenená.
Na chodník na Ul. V. Clementisa (preliačená dlažba na zastávke MHD ) bola uplatnená požiadavka na odstránenie chyby v zmysle zmluvy o dielo. Dodávateľ stavebných prác Strojstav s. r. o. Prievidza. Pôvodný betónová podklad pod chodníkom bol odstránený a realizované nové podkladné vrstvy. Závada odstránená dlažba uložená na opravený podklad.


Milan Chmura
referent výstavby
Mestský úrad
13. august 2014

Odpoveď samosprávy

Odpoveď dopĺňame o fotodokumentáciu.

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania