Koncová ulica-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení

Na uvedenom úseku je cesta výjazdena až tak, že došlo k porušeniu asfaltu. Vznikajú tam úlomky asfaltu. Hrozí poškodenie vozidiel pri prejazde a hrozí pád a zranenie pre cyklistov a chodcov. Smetiarske autá, ktoré sa na danom mieste otáčajú a ktoré hlavne spôsobujú poškodenie asfaltu naviac pri otáčaní poškodzujú aj trávnatú plochu pri ceste.

01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie výstavby.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
21. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti v danej lokalite prebieha výstavba a komplexná rekonštrukcia bude naplánovaná po pridelení finančných prostriedkov a ukončení výstavby.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
22. október 2022

Martin

Dobrý deň,
V danej lokalite už žiadna výstavba neprebieha. Ide o bezpečnosť cyklistov, kolobezkarov a chodcov a to od detí po seniorov. Na to by sa prostriedky mali hádam nájsť...
28. október 2022

Odpoveď samosprávy

Miestna obslužná komunikácia na Koncovej ulici bola v dobe realizácie navrhovaná ako komunikácia – chodník sprístupňujúca sídlisko Kopanice. Cesta bola konštrukčne a šírkovo (cca 3,00 m) navrhnutá ako chodník a nie ako komunikácia pre stále dopravné zaťaženie. Pre celkové vyriešenie daného stavu je potrebné upraviť jestvujúcu šírku obojsmernej cesty, upraviť šírku oblúkov, riešiť novú skladbu vrstiev telesa komunikácie. Na uvedený rozsah úprav je nutné majetko-právne vysporiadanie pozemkov, zabezpečiť projektovú dokumentáciu a príslušné povolenia v zmysle stavebného zákona.

Výber konkrétnej lokality pre rekonštrukciu miestnej komunikácie v danom roku prebieha v spolupráci s príslušným Výborom volebného obvodu, na základe stanovených priorít a po pridelení finančných prostriedkov z rozpočtu mesta Prievidza.

Nevyhnutné úpravy cesty, s ohľadom na technické možnosti správcu komunikácií a výšky finančných prostriedkov, zaradíme do plánu opráv pripravovaných pre rok 2023.

Zberové vozidlá sa otáčajú na Koncovej ulici, pretože nie je možné cúvať celou Koncovou ulicou pri vykonávaní zberu odpadov v danej lokalite.

Oddelenie výstavby
03. august 2023

Martin

Dobrý deň,
Asfaltový povrch na celej dĺžke Koncovej ulice je opäť v dezolátnom stave a hrozí poškodenie vozidiel a úraz chodcov a cyklistov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania