Nevhodná dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 24. júla 2014

Na križovatke ulíc Rastislavova a Nábrežie sv. Metoda je umiestnená dopravná značka P1 - Daj prednosť v jazde. Križovatka sa nachádza v zákrute, kvôli ktorej je z križovatky obmedzený rozhľad (preto je v nej osadené aj dopravné zrkadlo).

Použitie značky P1 je v tejto križovatke úplne nevhodné, iba vodič kamikadze si z tejto križovatky dovolí vyjsť na ulicu sv. Metoda bez úplného zastavenia vozidla a dôsledného rozhliadnutia. Namiesto značky P1 by mala byť osadená značka P2 - Stoj, daj prednosť v jazde. Mesto ako správca komunikácie by novú dopravnú značku ani nemuselo kupovať, stačilo by ju zameniť s dopravnou značkou na križovatke Bakalárska - Šumperská (http://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/9722/nevhodna-dopravna-znacka).

25. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme zas zaslanie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby – referent pre dopravu.


Michal Ďureje
hovorca mesta
25. júl 2014

marek

tak toto je podnet ako hrom."treba to urychlene riesit"podla mna su dolezitejsie veci ako je prave tato.anonym sa rozhodne nudi.
01. august 2014

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu prijatého prostredníctvom oficiálneho portálu mesta Prievidza, bolo vykonané miestne šetrenie za účasti Okresného dopravného inšpektorátu, ktorým sa zistilo nasledovné:

Zmenu trvalého dopravného značenia na Ul. Rastislavova nepovažujeme za opodstatnený podnet, nakoľko rozhľadové pomery v danej lokalite sú vyhovujúce k ponechaniu existujúceho dopravného značenia s ozn. č. P1- ,, Daj prednosť v jazde”.



Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania