Neprehľadný výjazd

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Jana Felcanová 20. augusta 2014

Dobrý deň vážená pani starostka. V prvom rade by som Vám chcela poďakovať, že pre Prievidzu pracujete ozaj usilovne a tvár Prievidze sa pomaly mení na príjemné miesto pre život. Neviem, či môj problém patrí k Vám ,alebo k niekomu inému. Jedná sa o výjazd z dvora, kde parkujeme. Pri výjazde na chodníkoch na oboch stranách parkujú nielen osobné auta, ale veľa krát aj dodávky a takmer vždy vychádzam na hlavnú cestu takpovediac na slepo. Tento výjazd je veľmi nebezpečný. Buď by sa malo vyriešiť parkovanie pri výjazde, alebo podľa mňa úplne elegantné riešenie....oproti výjazdu osadiť dopravné zrkadlo. Myslím, že toto riešenie by skutočne značne zvýšilo bezpečnosť. Ak by sa s touto situáciou dalo niečo spraviť, bola by som Vám vďačná nie len ja, ale všetci obyvatelia, ktorí tento výjazd používame denno-denne. Ďakujem.

20. august 2014

Anton

Pani Jane ďakujem za podnet a pridávam sa. Takáto zúfalá situácia je aj ďalej, smerom k Ulici A. Bednára. Myslím najmä bezohľadné parkovanie na chodníkoch.
20. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme spoločne s Okresným dopravným inšpektorátom. O výsledku vás budeme informovať. Odpoveď ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.



Michal Ďureje
hovorca mesta
20. august 2014

marek

konecne spravny podnet..malo by sa to riesit.to vychadzanie je hrozne.
21. august 2014

tvoj tieň

odporúčam miesto dopravných značiek, ktoré nikto nebude rešpektovať použiť http://www.nasastavba.sk/image/andbeton/PT%2002.jpg
09. september 2014

Odpoveď samosprávy

státie vozidiel na komunikácii Rad L. N. Tolstého nie je v uvedenom prípade v súlade so zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov. Dôvodom je nedostatočný počet parkovacích miest. Obmedzenie porušovania zákazu státia sa dá čiastočne riešiť vyznačením vodorovného dopravného značenia v inkriminovaných miestach. Umiestnenie zrkadla, by situáciu riešilo, ale je potrebné osadiť aj zvislé dopravné značenie č. P1 – „Daj prednosť v jazde“. Obdobných miest na Rad L. N. Tolstého je niekoľko.
Na základe miestneho šetrenia si ešte vyžiadame stanovisko dopravného inžiniera. Zároveň pripravíme odhad finančných nákladov na realizáciu značenia v uvedenom rozsahu.



Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
16. jún 2015

Odpoveď samosprávy

S architektom sme riešili možnosti vytvorenia parkovacích miest v blízkosti Radu L.N. Tolstého. Architekt určil lokality, kde je možné vytvoriť parkovacie miesta. viď obrázok. Upozorňujeme však, na majetko- právne vzťahy a na využívateľnosť plôch, ktorá je v súčasnej dobe vysoká. Na úkor zelene v takejto miere budovať parkovacie miesta by nebolo pozitívne prijaté asi ani od obyvateľov. S architektom sme sa zhodli na tom, že je potrebné najskôr ,,prečistiť´´ jednotlivé sídliská a následne podľa potreby dobudovať parkovacie miesta. Zatiaľ vidíme riešenie len v zvýšení kontrolnej činnosti v danom úseku hliadkami mestskej polície, prípadne štátnej polície.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
16. jún 2015

Jana Felcanová

Ďakujem za odpoveď. Je pravda, že parkovacích miest je zúfalo málo, ale tento problém by nevyriešilo ani 100 nových parkovacích miest, stále tam pri výjazde na chodníkoch bude niekto stáť. Len neviem, prečo nie je možné osadiť oproti výjazdu vypuklé dopravné zrkadlo....či sa čaká, kým sa tam ozaj raz stane vážna dopravná nehoda? Všimla som si, že oproti výjazdu od pošty na ul. L.N.Tolstého je osadené práve takéto zrkadlo. Neviem si predstaviť koľko by stálo také zrkadlo, ale myslím, že samospráva by takúto investíciu uniesla.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania