Parkovanie na Nábreží sv.Cyrila 329

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Dušan Diko 04. septembra 2014

Parkovanie je vzhľadom na kolmé státie a úzke miesta na státie problematické pre väčšie vozidla a neskúsených vodičov. Tento problém nastal po zriadení parkovacích miest na protiľahlom chodníku. Problému by sa dalo vyhnúť zriadením šikmého státia pre vozidlá. (Bol som svedkom odchodu vozidla z parkoviska cez verejnú zeleň, nakoľko pozícia vozidiel vedľa a oproti vozidlu znemožnilo vodičovi riadny výjazd z parkoviska.) Bolo by vhodné, aby bol zrekonštruovaný povrch parkoviska a priľahlej vozovky aspoň na kritických miestach - prepadlinách v blízkosti kanalizačných šachiet a uličnej vpusti.

05. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Pokiaľ ide o časť v ktorej poukazujete na zlý stav povrchu vozovky a teda aj krajnice, na tú odpovedáme nasledovne: Ul. Nábrežie sv. Cyrila prejde kompletnou rekonštrukciou. Podľa mojich informácií, by táto časť už mala byť vyfrézovaná a následne dôjde k asfaltovaniu jej povrchu. Tým sa podnet smerujúci k zlému stavu vozovky vyrieši.
Pokiaľ ide o predimenzovanie parkovacích miest z kolmého na šikmé, poprosíme správcu- Technické služby mesta Prievidza o odborné stanovisko na uvedený podnet.


Michal Ďureje
hovorca mesta
08. september 2014

xxx

Vyznačiť parkovacie miesta uvedeným spôsobom mohol navrhnúť a hlavne schváliť iba totálny diletant, ktorý by mal za svoju neschopnosť niesť aj následky. Veď vyznačenie parkovacích miest nie je určite zadarmo.

Je ale možné, že vodorovné dopravné značky navrhol dlhoročný vodič vysokozdvižného vozíka, ktorý predpokladal, že rovnako aj osobné autá majú riadenú zadnú nápravu.
09. september 2014

Odpoveď samosprávy

Uvedenou vecou sme sa už zaoberali, nakoľko obdobná požiadavka bola vznesená na poslednom stretnutí s obyvateľmi. Bola vypracovaná projektová dokumentácia na zmenu z kolmého státia na šikmé. V súčasnosti je projektová dokumentácia v schvaľovacom procese a čakáme na vyjadrenie kompetentných orgánov. Chceli by sme aj upozorniť, že uvedenou zmenou dôjde k zníženiu počtu parkovacích miest.

Roman Bartoš
Vedúci prevádzky parkovísk - TSMPD
20. november 2014

Odpoveď samosprávy

Predstavitelia bytového spoločenstva poslali požiadavku ponechať súčasný systém vyznačenia parkovacích miest. Ich dimenzie teda meniť nebudeme.
Podobný prípad bol aj na Ul. Škarvana.
http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/parkovanie-na-ul-a-skarvana/

Michal Ďureje
hovorca mesta
26. november 2014

Martin

Je predsa nemyslitelné, aby si predstavitelia akéhokoľvek spoločenstva vykladali zákony, vyhlášky a normy vo svoj prospech. Anarchia. Prajem im teda aby im sa im "dobre" parkovalo a aby si poobíjali svoje autá. Mesto na čele s právničkou dokazuje ako vie kašlať na právne normy. Popred kolmé státie má byť vozovka šírky 6,0 m. Mesto teda určite požiadalo o výnimku z STN. Tak určiteee. Hanba!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania