Ulica S. Chalupku-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

chodnik vyvedeny, ale prechod nieje

06. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď poskytne referát dopravy.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
09. júl 2021

Zdeno Cigléni

Treba sa na to pozrieť aj zo strany vodiča. Skúste vojsť autom do kruhového objazdu s tým, že sa pozeráte v ľavo a dávate prednosť vozidlám idúcim v kruhovom objazde. A zrazu sa vám pred autom objaví chodec, ktorý si myslí, že je na prechode. Strašné len pomyslieť. Pritom o 20 metrov ďalej je vyznačený prechod pre chodcov, ktorý prechádza cez parkovisko v kruhovom objazde.
Skôr mi to pripadá, že pri rekonštrukcií sa robotníci pozabudli a vyviedli chodník na nesprávnom mieste.
14. júl 2021

Miroslav Krajčík

Som rovnako vodič ale tomuto argumentu nerozumiem. Každý kruhový objazd je riešený tak, že pred výjazdmi respektíve za vjazdmi sú priechody pre chodcov.
14. júl 2021

frantisek

chodim tade na aute velmi casto a nevidim v tom problem..
14. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Cestný správny orgán v súčasnosti preveruje technické a legislatívne možnosti úpravy peších koridorov na tejto križovatke ako celku, pričom by nová úprava rešpektovala všetky súčasné predpisy a zmenil by sa aktuálny celkový nevyhovujúci stav organizácie pešej dopravy. Ako vieme, súčasný priechod pre chodcov, smeruje cez celý kruhový objazd, a vyúsťuje do zastávky MHD.

Takže ak sa bavíme o nástupe do komunikácie Ul. S. Chalupku na ktorom sú prvky pre nevidiacich, tak tento prvok je potrebné považovať za investíciu, ktorá bude nadväzovať na ďalšie zásahy do dopravy v tejto lokalite.

Na uvedenú časť chodníka bola spracovaná projektová dokumentácia, pri vypracovaní ktorej sa postupovalo podľa zásad určených technickými podmienkami vzorových listov stavieb pozemných komunikácií, schválených Slovenskou správou ciest, právnych a technických predpisov a záväznej európskej legislatívy platnej ku dňu spracovania projektu a skutkového stavu.

Pri realizácii napojenia, resp. vjazdu sa vychádzalo podľa skutkového stavu. Čiže rekonštruovaný bol existujúci nábeh. Pričom bolo požiadavkou pri úpravách riešiť návrhy opatrení na zaistenie bezpečného pohybu občanov so zníženou schopnosťou pohybu a orientácie v zmysle platných vyhlášok.

Na základe schválenej výšky finančných prostriedkov v rozpočte mesta, zaradíme realizáciu ďalších prác, ako napr. presun priechodu pre chodcov do plánu opráv pre nasledujúce obdobie. Nový priechod je investičná akcia, ktorú zabezpečuje oddelenie výstavby.

Michal Ďureje-hovorca mesta
+
Roman Veselý - referát dopravy
14. júl 2021

frantisek

chapem, dakujem za odpoved.. z pohladu obcana vsak neskutocne vela byrokracie kvoli 5tim ciaram na ceste, co by zvysili bezpecnost.. :)
07. október 2023

frantisek

podnet vyriesny a prechod je este aj paradne osvetleny. dakujeme!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania