Dlhá ulica-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Dušan Diko 08. júla 2021

Dobrý deň.
Len nedávno som videl, ako mladý vodič svojou bezohľadnou jazdou takmer zrazil staršiu chodkyňu na križovatke ulíc Dlhá - Nábrežie sv.Cyrila, a tak vás opäť žiadam o zriadenie priechodu pre chodcov na tomto mieste.
Čo je potrebné, aby bol chýbajúci priechod pre chodcov vyznačený?

12. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referát dopravy.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
07. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pre vyznačenie priechodu pre chodcov je potrebný projekt doplnenia trvalého dopravného značenia v súlade s normou STN 73 6110 Projektovanie miestnych komunikácii.

Ďalej sa projekt zašle príslušnému okresnému dopravnému inšpektorátu na schválenie, dopravný inšpektorát vydá stanovisko. Obec, ako cestný správny orgán následne vydá rozhodnutie o určení trvalého dopravného značenia a ďalej ho na vlastné náklady vyznačí a osadí.

Momentálne prebieha konzultácia s dopravným inšpektorátom o tom, či je možné na danom mieste priechod zriadiť. Po predbežnom súhlase ODI bude požiadavka odstúpená na oddelenie výstavby a ŽP.

Ing. Branislav Michalík
referent pre dopravu
14. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po konzultácii s dopravným inšpektorátom bolo vyhodnotené, že z dôvodu nízkej intenzity chodcov v danej lokalite a dobrým rozhľadom v križovatke, s umiestnením priechodu pre chodcov nateraz neuvažujeme.

Ing. Branislav Michalík, Referent pre dopravu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania