Námestie slobody-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Milan 08. júla 2021

Dobrý deň. Rád by som sa informal, či mesto Prievidza plánuje v blízkej budúcnosti projekt so zdieľanými elektrickými kolobežkami? V iných mestách je to veľmi populárne, pričom mestá ako sú Banská Bystrica, Zvolen, Martin, Trnava, Nitra, Poprad, Prešov, Trenčín, Žilina už svoje zdieľané kolobežky majú. Viem, že máme projekt Zelené bicykle, ale nie každý občan mesta chce jazdiť na bicykli. Rozmiestnenie a dostupnosť bicyklov tiež nie je ideálna. Veľkou výhodou kolobežiek je, že ich nemusím striktne umiestňovať na miesta vopred určené. Argumentu, že sú potom "porozhadzované" po meste rozumiem, ale aj tento problém už v mnohých mestách vyriešili.

Prosím o stanovisko mesta, či sa plánuje podobný projekt v našom meste.

Ďakujem.

08. júl 2021

majo

inak by sa projekt zelený sa mohol už posunúť vpred, kolobežky sú fajn
14. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Prevádzka zdieľaných kolobežiek vo vymenovaných mestách je podľa našich vedomostí súkromnou iniciatívou prevádzkovateľa. Spoločnosť Bolt zatiaľ so záujmom o rozšírenie prevádzky mesto Prievidza neoslovilo. Podľa vyjadrení prevádzkovateľa pre Techbox je v slovenských mestách prevádzka založená na spolupráci s komerčnými taxislužbami, ktoré aj vyzývajú k spolupráci.
https://techbox.dennikn.sk/bolt-sa-rozsiril-do-dalsich-6-slovenskych-miest-pribudnut-maju-i-dalsie/

Mesto Prievidza v roku 2021 alternatívnu ekologickú dopravu podporilo objednaním prevádzkovania služby Zelený bicykel na 120 dní, pričom za všetky dni prevádzky zaplatí mesto spolu najviac 12 000 eur. V súčasnej náročnej finančnej situácii v pandémii covid-19 považujeme toto riešenie vzhľadom k veľkosti mesta za primerané.

Alojz Vlčko
kancelária primátorky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania