Kútovská ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
pato 08. júla 2021

chcel by som upozornit na kazdodenne parkovanie vozidla na vozovke.
na ulici vo dvore parkuju kazdy den auta, aj ked maju volne parkovacie miesto. poprosil by som namalovat zlte pruhy aby sa tam neparkovalo.
auta potom obchadzaju auta cez travnik.

podla Zakona č. 8/2009 Z. z.
§ 23
Vodic smie zastavit a stat len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobezne s okrajom cesty, co najblizsie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vlavo. Ak nie je ohrozena bezpecnost a plynulost cestnej premavky, vodic smie v obci zastavit a stat kolmo, pripadne sikmo na okraj cesty alebo zastavit v druhom rade. Pri stati musi zostat volny aspon jeden jazdny pruh siroky najmenej 3 m pre kazdy smer jazdy. Pri zastaveni musi zostat volny aspon jeden jazdny pruh siroky najmenej 3 m pre oba smery jazdy.

12. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referát dopravy.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
15. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Vami znázornené vozidlo porušuje citovaný predpis v zmysle Zákona č. 8/2009 Z. z. § 23, a je nutné nahlásiť priestupok na MsP Prievidza. Vami navrhnutá regulácia parkovania prostredníctvom dopravného značenia je v tomto prípade nad rámec nevyhnutného rozsahu, pričom použitie žltej čiary už nie je v súlade s aktuálne platnou legislatívou (vyhl. MV SR č. 30/2020 Z.z. o dopravnom značení).

Ing. Roman Veselý
referát dopravy MsÚ
17. júl 2021

pato

dakujem za info. budem sa podla toho riadit
18. júl 2021

Sonic

Hahahahahha ing. Vesely nahlasit na MsP, toto je super vtiipek. Ked to.maju nahlasane nic neriesia. Co zase zavadzate ludi, ked policia aj tak nevyriesi tento problem. Co takto sa prejist konecne po prievidzi porobit jednosmerne ulice aby sa dalo parkovat. Lebo vy dobre viete ze skoro vsade sa parkuje v rozpore so zakonom. Ale samozrejme neriesite nic.!! Ale jedneho dna si pride ministerstvo skontrolovat vase uradovaie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania