Ulica G. Švéniho-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý

25.11. 2019 nám PTH oznámili, že zvýšili cenu tepla do dátumu 31.12.2021. 23.06.2021 nám PTH opätovne oznámili zvýšenie cien tepla opäť do termínu 31.12.2021. Už zrazu neplatí, že bola a je nejaká kríza, že mnohí ľudia majú rôzne finančné problémy v súvislosti so stratami príjmu a že nám majú štát a samosprávy naopak pomáhať? To akože keď PTH opraví rozvod na ulici Björnsona a plánujú sa Kopanice (konečne niečo okrem opráv havarijných stavov), tak hneď sa nám zdvihnú ceny tepla? Som zvedavý, že aké budú ceny po roku 2023. Potom sa divíte, že sa chcú celé bytovky odpojiť od ÚK a nechcete im to dovoliť a robíte rôzne prieťahy. Chválite sa každoročnými ziskami a rozvody Vám chátrajú, na začiatku mája vypnete kúrenie a deti nám mrznú a ešte aj máte tú drzosť si vypýtať viac peňazí. Naozaj mestská spoločnosť na úrovni.

29. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne spoločnosť PTH, a.s.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
02. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dôvod navýšenia ceny platnej od 1.7.2021 je jediný, a to navýšenie ceny tepla Slovenských elektrární - energetické služby, od ktorých PTH teplo nakupuje. PTH vo svojej cene premietlo jedine vyššiu nákupnú cenu tepla. Navýšenie ceny tepla od Slovenských elektrární bolo podľa ich vyjadrenia spôsobené zvýšením ceny emisných povoleniek CO2.

Vykonávané rekonštrukcie rozvodov nemali vplyv na spomínané navýšenie ceny tepla.
Spustenie a tak isto aj odstavenie kúrenia sa nedeje svojvoľne, ale podľa presne stanovených pravidiel daných Vyhláškou Ministerstva hospodárstva č. 152/2005 Z.z.

PTH a. s.
02. august 2021

Miroslav Krajčík

Veľmi dobre vieme, že vykurovacia sezóna je regulovaná legislatívne. Veľmi dobre ale vy viete, že každoročne sú tu sťažnosti na ti, že buď ešte nekúrite alebo sa už nekúri a musíme si kúriť doma konvektormi a podobne. Ti, že Vám SE zvýšila ceny tepla ale za posledné 2 roky ste zvýšili cenu 4-krát s tým, že vždy bude zvýšenie platné do 31.12. 2021! Som zvedavý, že či sa zníži cena tepla v roku 2024 na úroveň z roka 2018, tak ako to vy v PTH sľubujete. "Ceny vysoké a služby o ničom", to by malo byť vaše heslo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania