Železničiarska ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Martina 13. augusta 2021

Na Železničiarskej ulici denno denne parkujú vozidlá na celej šírke chodníka tak, že sa tade nedá ani prejsť.

13. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preverí Mestská polícia.
Kto? Mestská polícia
Kedy? leto 2021

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
16. august 2021

Tiper Lamimipa

Co to nepovieš domácim do oči ti to vysvetlia... Tak si dám to auto z chodníka preč a skus ísť cez zimu po odhrabanej ceste a nevyužiť neodhrabany chodník asi nedobrzdim ja nemám co parkovať na chodníku ôk a ty ako chodec nemáš čo hľadať na ceste..... Dohodnute
16. august 2021

alex

"domáci "môžu všetko. Takto sa parkuje na všetkých uliciach pri rodinných domoch. Táto ulica je o to výnimočná, že autá parkujú na koridore pre cyklistov. Tak, ale na druhej strane namaľované je to pekne.
16. august 2021

Tiper Lamimipa

Koridor pre cyklistov nejestvuje to co tam je je označenie možnosti zvýšeného pohybu cyklistov a tam môžeš zastaviť aj stat
16. august 2021

Julo Šprtáň

myslím, že rozposlané šeky na 78 € majiteľom vozidiel (§ 139a ods.7 zák. 8/2009 Z.z.) porušujúcim § 25 ods. 1, písm. q) cit. zákona obratom zabezpečí parkovanie v súlade so zákonom
17. august 2021

alex

Tiper Lamimipa
nauč sa dopravné značky a potom vypisuj.

Poučím ťa, vodorovná dopravná značka č. 635 = Koridor pre cyklistov je presne tá, ktorá je tam z obidvoch strán ulice. Ako si prišiel na to, že tam môžeš zastaviť aj stáť ? V podstate môžeš, kým ti policajti neobujú koleso.

Ešte je tam zvislá dopravná značka č. 382 = Cyklistický medzismerník - Značka informuje o priebehu cyklotrasy cez križovatku.
Čo tam ani náhodou nie je cyklotrasa a na chodníku hore nie je ani križovatka. Aké značky mali na sklade, také osadili, no a čo je to hlúposť do neba volajúca. Opäť sa inžinierom na mestskom úrade podarilo vyrobiť ďalší nepodarok.
24. august 2021

Odpoveď samosprávy

Na Železničiarkej ulici mestská polícia vykonáva pravidelné kontroly.

mestská polícia
25. október 2023

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza informuje svojich občanov, že od 1. októbra 2023 nadobudla účinnosť novela zákona č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, tzv. „Chodníková novela“.

Na základe ustanovenia § 52 ods. 2 citovaného zákona parkovanie na chodníku už nebude pre autá možné a to ani v prípade, že pri parkovaní bude ponechaný chodcom voľný priestor jeden a pol metra.

Ak zistíte porušenie tohto zákona kontaktujte prosím MsP Prievidza.

Dalibor Snoha
Mesto Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania