Vykonanie prác v 1.etape - Na karasiny

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
vigoo vigoo 16. septembra 2014

Podľa posledných uverejnených informácií mala prebehnúť v prvej etape o.i. aj oprava Na Karasiny, keďže cesta je v dezolátnom stave. Vyhnime sa prosím obligátnym odpovediam, "máme to v pláne a po."rád by som poznal stanovisko magistrátu a zodpovedných ku stavu, ktorý pretrváva. Po oprave hlavného ťahu, tzn. Clementisovej, za čo Vám zo srdca ďakujeme, malo dôjsť ku presunu na spomínanú ulicu, namiesto toho nám zalepili "ústa" záplatou veľkou asi 5 x 2m kúsok za križovatkou, privalcovanej zbytkom asfaltu. Ak to má byť vtip, tak mňa nepobavil. No ak nie, a budú pokračovať, ale hľadali miesto, kam vyklopiť prebytok, mohli nájsť aj vhodnejšie miesto, keďže tak či tak to musia znovu zbrúsiť dole. Toho roku som už menil tlmiče, čap a rameno riadenia.

17. september 2014

...

Je potrebné uviesť veci na správnu mieru, keďže hovorca mesta píše v poslednej dobe aj úplné nezmysly a polopravdy:

"Podpísali sme zmluvu a v dohľadnej dobe bude opravených 19 ciest a to: T. Vansovej, Nábrežie sv. Cyrila, A. Škarvana, Veľkonecpalská, Poľná, Trhová, Duklianska, A. Sladkoviča, A. Rudnaya, M. Rázusa, A Bednára, Ľ. Ondrejova, J. Palárika, Cesta V. Clementisa, Na karasiny, Strmá, Uhlištná, Na lánoch, Družstevná. Oprava prvej časti ciest sa už začala."

Vyjadrenie hovorcu v skutočnosti znamená:

1. Uvedené ulice budú opravené v rokoch 2014 - 2016, teda v žiadnom prípade nebudú opravené v tomto roku. Použiť slovné spojenie "dohľadná doba" pre nasledujúce 2 roky je už trochu silná káva.

2. Žiadna z ulíc nie je zaradená v 1., 2. ani 3. etape, aj v samotnej zmluve o dielo je uvedené, že mesto samotné v príslušnom roku určí, ktoré ulice sa budú opravovať. Takže sa kľudne môže stať, že na budúci rok sa opraví iba 1 ulica a zvyšok sa opraví až v roku 2016. Lebo zmluva tiež hovorí, že rozsah prác stanoví mesto na základe finančných možností v danom roku.

3. Oprava ulice Na Karasiny je rozdelená na 2 etapy a zahŕňa tiež rozsiahlu výmenu obrubníkov, takže je viacmenej úplne nereálne stihnúť opravu v tomto roku, už aj kvôli mimoriadne vhodným klimatickým podmienkam.

Ináč tá záplata má skutočne veľký význam, keby ju aspoň motáci zo Strabagu posunuli o niekoľko metrov ku križovatke, kde sú skutočne obrovské výtlky.
17. september 2014

vigoo

Predpokladám, že predchádzajúci komentár písal niekto kompetentný, keďže má k dispozícii informácie, ktoré máme možnosť čítať prvý krát. Pre istotu som si prešiel predchádzajúce články a vyjadrenia, v ktorých sa uvádza, že ul. Na Karasiny je zaradená v 1. etape. Takže vlastne celá táto maškaráda nazývaná Odkaz pre starostu je len čistá fabulácia, aby sme mali pocit, že sa niečo rieši. No klamú tak či onak, zelení, či červení...bieli.

A po zime budeme naháňať nové súčiastky do náprav, zjednávať ceny na lakovanie po odstrelených kamienkoch a kusoch asfaltu na kapotách...to je možné snáď len v Prievidzi.
17. september 2014

Anonymný užívateľ

Keď človek vie, kde a ako má hľadať, tak sa dá dostať ku všelijakým zaujímavým informáciám. Na uvedenej stránke sú verejné obstarávania mesta z roku 2014, sú tam okrem iného aj kompletné zmluvy týkajúce sa opráv miestnych komunikácií.

http://www.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pzakazky/5192
17. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
My sme sa však nikde nevyjadrili, že Ul. Na karasiny bude opravovaná v prvej etape. V prvej etape sú opravované ulice :
1. Trhová ulica
2. Veľkonecpalska ulica
3. Cesta Vl. Clementisa
4. Ulica Ľ. Ondrejova
5. Nábrežie sv. Cyrila
Via: http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/opravy-ciest-2014-zacali/
Súhlasíme, že predmetná ulica je v zlom stave, a aj preto ju budeme opravovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
18. september 2014

Zdenko

Dobry den, kedy sa bude opravovat ulica Olympionikov? Vo februari 2014 ste pisali, ze opravy prebehnu hned ako ustupi zima. Zima ustupila a cesta je rozbita este viac. Tato komunikácia je dosť vyuzivana k hlavnym nákupným zonam a odlahcuje Bojnicku cestu
20. november 2014

Odpoveď samosprávy

Ulica Na karasiny bola vyasfaltovaná v celom rozsahu. Práce realizovala spoločnosť, ktorá vzišla z verejnej súťaže. Cena predmetných opráv je 114 127,17 eur. Podnet je vyriešený.

Michal Ďureje
hovorca mesta
21. november 2014

Odpoveď samosprávy

Niektoré výtlky boli opravované z dôvodu, že predstavovali veľké riziko pre vodičov áut. Na túto skutočnosť nás upozornili policajné zložky a preto sme najnebezpečnejšiu časť cesty opravili dočasným riešením.

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania