Urbánkova ulica -strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 27. septembra 2021

Dobrý deň, nakoľko nahlásený problém z 9.8. 2021 nebol stále riešený, upozorňujem na pretrvávajúci problém podľa podnetu z vyššie uvedeného dátumu. Z vašej strany bol podnet uzavretý 13.8. ako duplicitne nahlásený a vyriešený. S týmto stanoviskom sa nemôžem stotožniť nakoľko sa jedná o aktuálny nový podnet, ktorý s vašou interpretáciou riešenia nemá nič spoločné. Preto by som Vás chcel požiadať o fyzické zistenie skutkovej podstaty a jej riešenie. Tento stav je z oboch strán ulice. Chcem povedať, že sa plne stotožňujem so zeleňou v meste ale nie s jej výsadbou bez racionálnej podstaty a nevhodného druhového začlenenia. Výsadbou bezprostredne v blízkosti budov dochádza k poškodzovaniu stavieb a zamedzovaniu slnečného svetla do obytných priestorov.
Ďakujem za vašu konštruktívnu reakciu.

28. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne spoločnosť TSMPD.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
30. september 2021

Anonymný užívateľ

Urbánkova ulica-strom-neorezaný

Dobrý deň, reagujem na svoj podnet z 27.9.2021 kde je nesprávne uvedená ulica obsahujúca problém. Jedná v skutočnosti o ulicu Urbánkova 8 z oboch strán obytného domu. Ospravedlňujem sa za nesprávne zadanie informácie v mape portálu ktoré spôsobilo interpretáciu nesprávnej ulice v textácii. Túto informáciu uvádzam aby neprišlo k zmätočnému riešeniu problému.
Ďakujem
30. január 2022

Anonymný užívateľ

Dobrý deň, opäť apelujem na môj podnet z 27. septembra 2021. Pripomínam, že Váš prísľub riešenia sa niekde stratil. Neviem, prečo sa mesto zapája do týchto webových projektov, keď svojou nečinnosťou nepodporuje podnety obyvateľov. Výhovoriek ako je nedostatok kompetentných pracovníkov, pandémia alebo málo zamestnancov sú už dosť opočúvané. Prečo sa nepozeráme na komfort bývania ,znehodnocovanie nášho majetku prebujnenou zeleňou bez ošetrovania a eliminácie, následného vytvárania sa machov na fasáde,na ktorú sa poskladali všetci obyvatelia domu.Výhľadom z okna do stromov a celodennému znemožneniu prieniku slnečného svetla do bytov. Neustále exkrementy od vtákov na parapetných doskách. V dobe pandémie asi nie moc povzbudzujúce parametre pre zdravý život. Prestaňme sa vyhovárať a konajme!
18. február 2023

Anonymný užívateľ

Urbánkova ulica-strom-neorezaný

Dobrý deň, už tretí raz upozorňujem na strom , ktorý nám zamedzuje prieniku slnečného svetla do bytov a zvyšuje náš diskomfort bývania. V minulosti sa realizovala úprava ale len spodnej časti, čo nerieši v žiadnom prípade zlepšenie životných podmienok , len vytvára nový priestor pre močenie psíkov.Žiadam o vypílenie nevhodnej dreviny, ktorá už zasahuje do 5 poschodia.A konáre sa opierajú o bytový dom. Pripadá mi to niekedy ako keby sme žili v jaskyni kde nie je slnko. A ako som spomínal drevina koreňovým systémom zasahuje do základov obytného domu. Z druhej strany domu je na strome zlomený konár, ktorý keď na niekoho spadne bude to mať fatálne následky.Upozorňujem stále, že na tejto strane je nevyhnutné niektoré dreviny eliminovať.
25. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, lokalita na Urbánkovej ulici bola opiľovaná na jeseň v roku 2022, časť obyvateľov však s opiľovaním nesúhlasila, žiadali niektoré stromy vypíliť, v takom prípade je potrebné podať žiadosť o výrub stromu na MsÚ Prievidza.
https://prievidza.sk/obyvatel/zivotne-prostredie/vyrub-drevin/

Dalibor Snoha
Mesto Prievidza
25. október 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň.Pre výrub stromov prosím vytvoriť nový podnet. Ďakujem, admin.
26. október 2023

Anonymný užívateľ

Potrebuje toto ešte komentár? To je náš výhľad z obývačky. Ako veveričky. Až na to, že sme ľudia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania