Športová ulica-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Ivan Michalec 04. októbra 2021

Dobrý deň.
Pravidelne sa opakuje problém s preplneným kontajnerom na použitý textil. Organizácia zodpovedná za jeho odvoz nevykonáva pravidelný vývoz. Neustále sa opakuje tento problém. Kontajner je sústavne preplnený preto, lebo je umiestnený pri hlavnej komunikácii. Využíva ho veľký počet "cezpoľných".
Ako vlastníci bytov v dome : Lúčna č. 151 sme žiadali o jeho premiestnenie na iné miesto. Aj ho na chvíľu odstránili. Stále máme znečistený priestor pri odpadových nádobách, ktoré tiež pravidelne plnia cezpoľní priamo z áut. Ako "bonus" máme aj kontajner na textil. Čím sme si to zaslúžili?
Ten neporiadok je výborná reklama mesta pre návštevníkov futbalového štadióna!!!
Podobne, ako poškodenie chodníkov v tejto časti ulice, vďaka autám rodičov futbalistov. To je samostatná kapitola.

04. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preverí oddelenie životného prostredia.
Kto? Oddelenie životného prostredia
Kedy? jeseň 2021

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
04. október 2021

majo

inak toto som si všimol aj v inych lokalitách a na tieto textil kontajnery som už aj ja upozorňoval, že si firma nesplňa 2týždenný turnus zberu ako bolo avizované pred ich umiestnením v meste. A to vynášanie velkého odpadu cezpoľným to tiez akože nechápem Idem autom cez pol mesta alebo neviem s kade vystúpi z auta vyhádze dve tri vrecia odpadov sadne do auta a dovi dopo. To akože nemajú svoje smetiaky? Alebo je evidovaný akoze neplatí za odpad ale odpad vynáša inde? To mi niekto vysvetlite.
06. október 2021

Roman Smatana

za ten textil by mali davat zberne suroviny nejaku symbolicku ciastku.... spravit dobru reklamu....verim ze by potom borec chodil tam. Ale vazme si ze borec ma chut separovat textil.... i ked ide cez pol mesta....
17. december 2021

Ivan

Dobrý deň, pravidelne sa opakuje problém s neporiadkom okolo zberného kontajnera na použitý textil, umiestneného na Športovej ulici. Podľa sprostredkovanej info od vekovo staršej obyvateĺky nášho domu zastala dodávka pred týmto kontajnerom a vyložili z nej textil a koberec. Samozrejme mimo kontajner. Tento scenár sa opakuje každý týždeň. Opakovane Vás žiadame o odstránenie kontajnera. Alebo ho preložte na parkovisko pre obchod. Vopred ďakujeme za vyriešenie problému. S pozdravom obyvatelia byt. domu č 151 a Ivan Michalec
01. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Kontajner na šatstvo bol vyprázdnený a bola zabezpečená čistota okolia.

Oddelenie životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.