Je to vhodné parkovacie miesto?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Juro 09. októbra 2014

Je vhodné, či dokonca etické, ak parkuje pohrebné vozidlo pred domovom dôchodcov? Nevraviac o tom, že ide o služobné vozidlo zaberajúce jedno z už tak mála parkovacích miest v tejto lokalite.

09. október 2014

Áno, parkuje tu stabilne. A to ešte auto súkromnej pohrebnej služby. Hoci sa chválili, že založili mestskú. No ale kšeftiky so súkromnými firmami musia pokračovať... Aj v takejto oblasti. Ozaj morbídne.
10. október 2014

tvoj tieň

áno pred domovmi dôchodcov by mali zakázať parkovať pohrebným vozidlám a taktiež aj pred inými objektami kde to nie je vhodné alebo etické a okrem iného takéto vozidlá zaberajú parkovacie miesta iným vozidlám
10. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Momentálne neexistuje žiadna dopravná značka, ktorá by stanovovala zákaz parkovania uvedeného vozidla na uvedenom mieste. Situáciu preberieme s Okresným dopravným inšpektorátom a zistíme možnosť prípadného riešenia. S podnetom sme oboznámili aj konkrétnu spoločnosť a poprosili sme ich o to, aby svoje auto parkovali niekde inde.


Michal Ďureje
hovorca mesta
06. november 2014

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu prijatého prostredníctvom oficiálneho portálu mesta Prievidza, bolo vykonané miestne šetrenie spolu so zástupcom Okresného dopravného inšpektorátu, ktorým sa zistilo nasledovné:

Zákon nehovorí o tom aké vozidla a kde by mali parkovať. Dopravným značením nie je možné zamedziť parkovanie spomenutému vozidlu.


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania