Rozbitá cesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 09. októbra 2014

Vozovka na ulici Odbojárov je v takom katastrofálnom stave, že pri jazde autom sa výtlkom už nie je kam vyhnúť. Táto, rovnako ako všetky ostatné cesty na IBV-čku sa dlhodobo úspešne vyhýbajú akýmkoľvek opravám.

Kedy budú opravené výtlky aspoň na tejto ulici ?

Odvolávku na harmonogram prác SMMP nebudem považovať za odpoveď. Je evidentné, že tento harmonogram je buď úplne prázdny alebo sú v ňom termíny z roku 2015, keďže sa v tomto roku v celej Prievidzi výtlky asfaltovou zmesou vôbec neopravovali ! Naposledy sa "opravovali" výtlky na jar betónom, odvtedy sa nerobilo vôbec nič.

10. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Uvedená vozovka sa nachádza už roky v nevyhovujúcom stave a potrebuje opraviť. Aj preto sme v roku 2013 investovali do opráv ciest a chodníkov viac ako 1.mil. eur a v roku 2014 1,2 mil. eur. Povrch vozoviek má tiež svoju životnosť a podľa odborných stanovísk predstavuje táto životnosť 15 rokov.

Momentálne opravujeme súvislé povrchy ciest, ktoré patria medzi najhoršie a najvyťaženejšie. Za všetky uvedieme Ul. M. Rázusa, Na karasiny a iné. Tie cesty, ktoré nie sú opravované v súvislom povrchu, sú opravované cez mestskú spol. SMMP, ktorá na nich opravuje výtlky, samozrejme v rozsahu finančných možností.
Mestská spol. SMMP má harmonogram prác a toho sa pridržiava. Tak tomu bude aj v tomto prípade. Pri prácach platí, že musia prebehnúť systémovo v rámci stanoveného harmonogramu prác. Nevidíme na tom nič zlé ak sa pri opravách ciest držíme takéhoto harmonogramu. Mestská spol. SMMP zabezpečovala opravy výtlkov aj v roku 2014, za všetky uvedieme opravy na Ul. Bukovčana.
Na záver len pripomenieme, že keby sa opravy ciest vykonávali v súvislých povrchoch aj v minulých rokoch, stav vozoviek by nebol taký alarmujúci.


Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania