Lesný park-zviera-túlavé

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Dominika 15. októbra 2021

Dobry den, prosim aj sa chystate s tymto nieco robit? Lesopark je aktualne cely rozryty. Zijeme na severe a tych diviakov tu je neurekom. Pred rokom nas dva velke nahanali cca 300m od kolkarne, plus nam behaju hned za bytovkou. Dokonca si vecer pobehuju aj po parkovisku, kde uz konci vsetka sranda. Dakujem.

18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď poskytne oddelenie životného prostredia.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
23. október 2021

Obyvateľ

Jasné,"rieši "sa to každý rok a nikdy sa nič nedeje.treba aby sa stalo nejaké nešťastie a potom sa uz zrazu rýchlo niečo spraví.
20. november 2021

Joky

Aj sa to rieši? V parku pod Severom ich často behá asi 10 .
30. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Prievidza má už niekoľko rokov uzatvorenú zmluvu o spolupráci s poľovným spolkom, ktorého revír susedí s intravilánom mesta, na základe povolenia okresného úradu na lov zveri aj na nepoľovných pozemkoch a zároveň mesto zabezpečilo odchytové zariadenie určené na tento účel.
Poľovný spolok každoročne okrem celoročného odlovu zveri uskutočňuje plašenie a vytláčanie zveri z územia mesta v súlade legislatívou a platnými epidemickými opatreniami. Takúto akciu plánuje aj ku koncu tohto roku, v čase predzimného zvýšeného sťahovania zveri do mesta.
Pripomíname obyvateľom dodržiavanie opatrení, ktoré napomôžu tomu, aby sa zver nezhromažďovala v intraviláne mesta resp. sú nevyhnutné pri zásahoch poľovného združenia, t. j. nevytváranie nelegálnych skládok najmä biologického odpadu (pozberové zvyšky a ovocie a zeleninu nevyhadzovať za ploty rodinných domov, dodržiavať čistotu pri stanovištiach nádob na odpad), rešpektovanie bezpečných vzdialeností od odchytového zariadenia (najmä pri prechádzkach a venčení psov) a dodržiavať pokyny pri organizovaných akciách vytláčania zveri z mesta.

Oddelenie výstavby a ŽP
01. december 2021

Joky

Dobrý deň,
vztahuje sa ten odchyt aj na park pod Severom smer Zabnik a nad Dlhou ulicou?
Dakujem
01. december 2021

Dominika

Dobry den, to ako naozaj na takuto odpoved sa cakalo 1,5 mesiaca a pripad je uzavrety?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania