Krajná ulica-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Alžbeta Bušková 09. novembra 2021

Dobrý deň,
chcem Vás poprosiť o vybudovanie nových parkovacích miest na Krajnej ulici, pri bytovom dome Krajná 93.
Situácia sa ohľadom parkovacích miest pri našej bytovke zhoršuje. V bežný deň nie je možné zaparkovať pred vlastným bytom, je jedno v akú hodinu.
Nakoľko je nedostatok parkovacích miest, parkuje sa s autami na vyštrkovaných miestach na vedľajšej ulici súbežnej s Krajnou, kde nie sú po celej dĺžke park. miesta ale iba na začiatku a rieši sa to "papučami". Bohužiaľ sa aj vyjazdil trávnatý porast. Pomohli by nielen nám nové parkovacie miesta.
Ďakujem

10. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne oddelenie výstavby.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
09. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Pri výbere miesta na realizáciu spevnených plôch sa zohľadňuje umiestnenie podzemných inžinierskych sietí, ktoré zvyšujú náklady na výstavbu spevnených plôch a dreviny nachádzajúce sa na predmetnom pozemku.
Pre urbanistické obvody sídliska Píly platí regulatív riešenia problematiky odstavných plôch pre osobné automobily bez nároku na zábery plôch zelene. Ďalej pre vybudovanie nových spevnených plôch je potrebné, v zmysle zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov a vykonávacích vyhlášok, spracovať projektovú dokumentáciu pre účely územného a stavebného konania v stupni realizačného projektu.
Výber konkrétnej lokality pre budovanie parkovacích stojísk v danom roku prebieha na základe určenia priorít príslušného Výboru volebného obvodu a reálne pridelených finančných prostriedkov z rozpočtu mesta Prievidza.
Na základe uvedeného nie je možné v súčasnosti Vašej požiadavke vybudovania spevnených plôch na Krajnej ulici vyhovieť.

oddelenie výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania