Malonecpalská ulica-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý

Dobrý deň poprosím o opravenie alebo doplnenie osvetlenia medzi ZŠ Malonecpalská a bývalou MŠ Malonecpalská. V zime je veľmi skoro tma a je naozaj nepríjemné chodiť tadiaľ po tme popri bývalej MŠ, ktorá je zničená. Svieti tam jedna lampa na rohu školy a je to naozaj nedostačujúce. Problém je dlhodobý a neriešený. Ďakujem

25. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Jeho riešenie zabezpečí spoločnosť TSMPD.
Kto? TSMPD
Kedy? január - február 2022

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
04. február 2022

Odpoveď samosprávy

Predmetné osvetlenie nie je verejné osvetlenie. Je to osvetlenie ktoré patrí škole z zo školy sú napojené svietidlá ktoré teraz svietia. Z uvedeného dôvodu kvalifikovanú odpoveď poskytne MsÚ odbor školstva.

Ing. Jozef Fábik
07. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pokiaľ ide o príjazdovú cestu do areálu základnej školy, všetky lampy sú funkčné. Bočná ulička je v súčasnosti osvetlená iba jednou lampou, nakoľko 2 ďalšie lampy, ktoré slúžili na osvetlenie areálu bývalej MŠ boli v roku 2005 odstavené (odstrihnuté pod zemou), čiže nemajú prívod elektriny. Nakoľko ich sfunkčnenie by si vyžadovalo náročnú rekonštrukciu, situácia bola čiastočne vyriešená nainštalovaním lampy na budove školy, čo je vyhovujúce. Osvetlenie teda síce patrí škole, ale ulička a celý areál bývalej materskej školy už nie je vo vlastníctve školy, ani mesta. Vzhľadom na uvedené sa situácia pravdepodobne zlepší až investíciou nového majiteľa objektu bývalej materskej školy.

Odbor školstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania