Tmavý prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Martin Karas 11. novembra 2014

Vo večerných hodinách je tento prechod veľmi nebezpečný. Hlavne keď prší a je mokrá vozovka. Už veľakrát sa mi stalo (ako vodičovi), že som v poslednej chvíli zbadal chodca. Neplánuje mesto umiestniť na tento prechod osvetlenie?

11. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Postupne budeme osvetľovať všetky priechody pre chodcov. Osvetlenia sa dočká aj predmetný priechod. Nateraz nevieme určiť dátum realizácie predmetných prác.

Michal Ďureje
hovorca mesta
14. november 2014

Odpoveď samosprávy

Podľa Dodatku č. 26 ku KZ o zriaďovaní záležitosti verejnoprospešných služieb na úseku verejného osvetlenia sa má realizovať osvetlenie 2 priechodov pre chodcov aj na Nábrežnej ulici pri Uniklilnike a pri Zariadení pre seniorov na Ul. Okáľa (pri prevádzke Dráčik). Realizáciu bude zabezpečovať mestská spoločnosť TSMPD.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
08. december 2014

Odpoveď samosprávy

- Uvedený priechod je v pláne na osvetlenie, Mesto Prievidza má uzatvorený dodatok č. 26 so spoločnosťou TSMPD s.r.o. TSMPD s.r.o. čaká na vydanie stavebného povolenia, tomu bráni zložitý proces. Čaká sa na súhlas jedného z dotknutých orgánov. Akcia je aj finančne zabezpečená.

Mgr. Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy - TSMPD
21. október 2015

Odpoveď samosprávy

Osvetlenie priechodu bolo dokončené. Celkovo bude osvetlených až 28 priechodov pre chodcov. Tento projekt počíta s osvetlením priechodov pre chodcov na ul. Bojnická cesta, A. Hlinku, Hviezdoslavova, Mariánska, Nováckeho, V. Clementisova, Ľ. Ondrejova a Nábrežná.

Predpokladaný termín ukončenia realizácie celého projektu je naplánovaný na október tohto roka. Mesto Prievidza má na tieto práce vyčlenených vo svojom rozpočte sumu 92 tisíc eur.

Matúš Richter
Vedúci strediska verejné osvetlenie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania