Poškodená verejná zeleň

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. novembra 2014

Pri výstavbe detského ihriska bola nákladnými autami poškodená verejná zeleň. Kompetentným pracovníkom mesta tento stav evidentne neprekáža, mňa by ale zaujímalo, kedy bude terén uvedený do pôvodného stavu.

21. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Na uvedený podnet odpovie odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
16. december 2014

Odpoveď samosprávy

V uvedenej lokalite sa vykonávalo viacero činností, pri ktorých úsekom zelene prechádzali vozidlá. Časť prác nebola organizovaná Mestským úradom v Prievidzi.
Pri odovzdaní detských ihrísk prebehla kontrola spätnej úpravy terénu. Koľaje spôsobené pojazdom vznikli následne pri prejazde vozidiel poza bytové domy, čo je zrejmé i pri súčasnej obhliadke.
Keďže nie je možné určiť, kto vozidlom prechádza uvedeným úsekom, upravíme terén v jarných mesiacoch po znížení celkovej vlhkosti zemín v spolupráci s verejnoprospešnými pracovníkmi.


Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
27. október 2015

Odpoveď samosprávy

Okolie po vybudovaní ihriska bolo upravené. Okolie bolo upravené aj cez VPP pracovníkov počas letných mesiacov.
Koľaje pri chodník k bytovému domu 9 až 29 neboli vytvorené pri výstavbe ihriska. V tomto prípade ide o inú situáciu. Daným miesto jazdí aj správca zelenev prípade ak potrebuje orezať konáre stromov alebo pokosiť trávu. Uvedené miesto teda využívame ako zjazd pre správu a údržbu územia medzi bytovými domami a taktiež za bytovým domom na Ceste Vl. Clementisa. Iný vhodný prístup do územia sa v lokalite neexistuje. V prípade poškodenia zelene – tvorbe koľají – nedostatky priebežne odstraňujeme.

Dušan Kohút - odbor výstavby MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania