Parkovanie pri Eleven

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení

Dobry den.Chcem sa len opytat ako je to s parkovanim pri bytovkach eleven?Pred casom sem pisal pan Maxina ako su tie miesta pre vsetkych a zrazu tam vyrastli parkovacie zabrany pre konkretne auta.To maju odkupene tie miesta?Kolko stoji take miesto?Dakujem.

21. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Stanovisko zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
24. január 2015

vladiss

Dobrý deň. viem že keď sme si boli pozerať byt, tak nám ponúkali aj možnosť prikupit si k bytu parkovacie miesto. Neviem ale o možnosti ze by si ich mohli odkupit aj majitelia prilahlych nemovitostí.
26. január 2015

vlado

Mily Dusan, parkovacie plochy pri bytovke ELEVEN su pre majitelov bytov v bytovom dome ELEVEN. Boli vybudovane spolu s oboma bytovymi domami aby zabezpecili parkovanie ich buducim majitelom. Samozrejme typicka slovenska natura typu: "aha nove parkovacie miesta a na akom malo frekventovanom mieste (je to slepa ulica). Podme si tam rychlo zaparkovat svoje auta" sa opat ukazala a ty si mily Dusan toho zivym dokazom. To ze je tam momentalne relativne lahko najst volne parkovacie miesto je stav zapricineny hlavne tym,ze bytovky este nie su plne obyvane. Z pohladu pristupu k vystavbe parkovacich miest je rezidencia ELEVEN na prievidzke pomery neskutocne velkorysa (cca 1 parkovacie miesto na jeden byt). Pokial mas zaujem parkovat pred svojim domom tak ti nikto nebrani si kupit byt v jednom s bytovych domov (este su tu volne byty). My, najomnici v tychto bytovkach sme sa pre kupu bytu rozhodli hlavne koli dostupnejsiemu parkovaniu ako je v inych castiach tohto sidliska. Ostava nam len rozum stat nad drzostou vodicov, ktori aj napriek tomu, ze maju volne parkovacie miesto pred svojim domom, pridu automaticky svoje auto odparkovat na nasu ulicu. Viem, ze s tym nic nemozem urobit, nakolko ide o verejnu komunikaciu pristupnu vsetkym ale nerozumiem preco podaktori svoj problem riesa tak, ze ho bezohladne presunu na niekoho, kto tento problem nema. Mily Dusan, povedz mi co si urobil preto, aby si mohol pohodlne zaparkovat v blizkosti svojho domu? Pozeral si sa na tazku techniku ako v tvojej blizkosti stavia nove obytne domy, ktore problem s parkovanim posuvaju do este zufalejsiieho stavu? Na mieste kde mohlo vzniknut parkovisko, ktore by vyriesilo havarijnu situaciu s parkovanim v tejto casti mesta? My sme byvali v casti, kde po piatej hodine uz nebolo mozne zaparkovat v blizkosti domu svoje auto a tak sme sa rozhodli tuto situaciu riesit tak, ze sme kupili byt v objekte ELEVEN. Neriesili sme svoj problem tym, ze sme auto zaparkovali pred tvojim vchodom. Ludia su slepi voci aktivitam, ktore sa deju v ich bezprosrednej blizkosti a potom su prekvapeni ked je stav taky aky je. Obyvatelia prilahlych domov mali byt prvi, ktori mali vyvyjat verejno-politicky tlak na mesto aby riesilo problem parkovania v tejto casti a nie "urbanizaciu" ako pomenovava toto mesto cinnost, ktoru tu zahajila. Je to bohapuste prehustovanie na ukor kvality zivota obcanov.
26. január 2015

Dusan

Mily Vlado.Ja poukazujem nato ze ked som sem pisal odkaz to este ani neboli dostavane bytovky na Gazdovskej ze mesto vobec neriesi situaciu s parkovanim a stale pribudaju bytovky.A odpisal pan Maxina ze aj parkovisko pri eleven je pre vsetkych.Mne nejde o Vase parkovisko ani som tam nikdy neparkoval a ani nebudem len ide o to ze tych par novych park.miest co pribudli na Kutovskej o nicom a nic to neriesi.A snazim sa to pre cele Necpaly a nie len pre seba.Ja nepotrebujem mat auticko rovno pred vchodom.
26. január 2015

vlado

Mily Dusan, neber moj prispevok ako utok na tvoju osobu. Ty si iba nahral na smec a tvoja osoba bola pouzita ako konkretny priklad ako to v nasej spolocnosti funguje. Moj prispevok bol hlavne o tom, ze mesto nebude nikdy riesit otazku parkovania kym obcania nevytvoria adekvatny tlak na to aby tato otazka riesena bola. Ja nemam nic proti tebe. Mne vadia ludia, ktori si neuvedomuju, ze svojou pasivitou a lahostajnostou k otazkam, ktore do velkej miery ovplyvnuju kvalitu ich zivota skodia nie len sebe ale celej spolocnosti. Mesto tu bude dalej veselo stavat najomne byty, situaciu s parkovanim neriesit ale takto aktivne zhorsovat a nebudu ho trapit kazdodenne problemy obcanov. Ved volby nie su kazdy den. A vzdy sa da nieco pred volbami ukazat. Vacsine obcanov ale nepomoze ze budeme mat nanovo vydlazdene namestie ked budeme pritom nuteni casto parkovat porusujuc dopravne predpisy lebo to inak jednoducho nejde.(vid Zapotocky, Necpaly...) Ja by som od mesta chcel pocut uprimnu odpoved na otazku: O kolko horsia musi byt este situacia s parkovanim aby ju mesta zacalo brat vazne a zacalo ju riesit? Krokmi, ktore mesto podnika si situaciu na pripadne riesenie iba stazuje. To je moj nazor.
26. január 2015

Dusan

Vlado chapem.Len uz neviem komu a kde napisat a poslat foto.A najhorsie je ze sa ohanaju tymi par miestami na Kutovskej.
18. február 2015

Odpoveď samosprávy

Spoločnosť Licitor s.r.o., bola vyzvaná na odstránenie nelegálne umiestneného dopravného zariadenia, nakoľko je umiestnené na neskolaudovanej stavbe.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.