Prejazd cez ulicu Priechodná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Mata 20. januára 2015

Dobrý deň,
mohli by ste, prosím, preveriť prejazd cez Priechodnú ulicu na Starom sídlisku? Keď sa tu stretnú dve vozidlá v protismere, nik nevie, ktoré ma prednosť, keďže obe naraz prejsť nemôžu (na oboch stranách sú na chodníkoch zábrany). Často tu potom šoféri kiksujú, cúvajú, vyhýbajú sa jeden druhému. Možno značka o prednosti protiidúcich vozidiel by mohla pomôcť (určite však nie zjednosmernenie).
Ďakujem.
Martina

20. január 2015

...

Bordel s dopravnými značkami na tomto úseku cesty je už pekných pár rokov. Kompetentní sú ale skalopevne presvedčení, že všetko je v úplnom poriadku. Diletantizmus na n-tú.
21. január 2015

milan

nielen na tomto useku stareho sidliska.
zvlastne je,ze tu niekto okrem mna poukaze na diletantizmus kompetentnich......a ich diletantizmus.
zrejme su presvedceny o svojom genialnom rozhodovani.
21. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Pokiaľ si dobre spomínam, uvedená zmena, t.j. súčasný systém dopravy, bola na tomto úseku vykonaná v roku 2011. Akékoľvek zmeny v doprave môžeme vykonať len so súhlasom Okresného dopravného inšpektorátu PZ. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
22. január 2015

peter

milan zase ides riesit?nestaraj sa ved byvas rudnaya.
18. február 2015

Odpoveď samosprávy

K podnetu bolo vykonané miestne šetrenie za účasti Okresného dopravného inšpektora. Dané miesto sme prešli. Okresný dopravný inšpektor uviedol, že už v minulosti bola táto situácia riešená avšak v prípade tohto úseku nie je možné určiť komunikáciu alebo smer vyššieho významu. Čiže jedná sa o miesto kde je potrebné pristúpiť k dohode medzi vodičmi. V prípade ak vozidlo prichádza do križovatky zo Zadnej ulice je vodič povinný dať prednosť prichádzajúcemu vozidlu z Ul. Priechodná ( vozidlu sprava). Pokiaľ sa však vozidlá stretnú priamo na Ul. Priechodná je v tomto prípade potrebné využiť len vzájomnú dohodu, čiže prednosť dá ten vodič, ktorý môže zabezpečiť posun vozidla do strany tak, aby mohlo druhé vozidlo prejsť.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania